Инфо

Берза

  • aero 1.702 ▲ 0,06%
  • dinnpb 3.400 ▼ -0,38%
  • fint 510 ▲ 0,99%
  • jesv 5.050 ▼ -0,04%
  • jmbn 10.500 ▲ 14,49%
  • niis 680 ▼ -0,44%
  • rso1488 127,40 ▲ 6,45%
(17. септембар 2015.)
ОБЕЛЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ

Дан без аутомобила

У оквиру Европске недеље мобилности, прошлог уторка, је у Шапцу обележен Дан без аутомобила, у организацији Удружења „Вози улице“ и Савета за координацију послова безбедности саобраћаја града Шапца. Најужи центар града био је затворен за аутомобилски саобраћај од 18х до 20х да би се грађани подстакли на комбиновање начина кретања и активнији стил живота.
- Ова акција је начин да скренемо пажњу јавности да постоје алтернативни, а одрживи видови транспорта. Кад бирамо бицикл као превозно средство или кад бирамо да се прошетамо, осим што смо одговорни према свом здрављу, ми бирамо и здравију животну средину. Градски савет за безбедност саобраћаја подржава акцију Удружења „Вози улице“ чији је представник однедавно и члан Савета. Уверен сам да ћемо заједно допринети већој безбедности бициклиста у саобраћају, па ћемо покренути иницијативе да се уреде бициклистичке стазе, а у будућим плановима оне предвиде у целом граду, како би бициклисти били видљивији и безбеднији, а град чистији и живот у њему здравији - рекао је председник Савета и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Европска недеља мобилности представља кампању којом се промовишу одрживи видови транспорта у циљу промене понашања учесника у саобраћају, а од 2002. године многобројним активностима утиче се на избор начина превоза у градовима, на побољшање здравља и унапређење квалитета живота.
- Значај ове акције је у томе што се грађанима пружа прилика да се слободно прошетају улицом која је затворена за аутомобилски саобраћај и искусе слободу кретања коју овде немају свакодневно. Тиме се подстичу и други видови кретања као што су вожња бицикла или тротинета, пешачење, јавни превоз, и слично - рекао је председник Удружења „Вози улице“ Немања Мањенчић.

Најновији број

15. новембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa