5. novembar 2015.5. nov 2015.
TEKVONDO KLUB „LETNjIKOVAC ELIKSIR GRUP“

GLADOVIĆU BRONZA NA KROACIJA OPENU

Proteklog vikenda u Varaždinu, održan je tradicionalni „Kroacija Open“ jedan od najjačih tekvondo turnira G1 klase u Evropi.
Učešće na turniru je ostvarilo preko 1.400 takmičara iz 55 zemalja sveta.
Na turniru je nastupilo i sedmoro reprezentativaca iz šabačkog Letnjikovca, među kojima i Miloš Gladović koji je sa tri zabeležene pobede dosegao do trećeg mesta i bronzane medalje.
Kao drugi nosilac u svojoj kategoriji Miloš je u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu je savladao hrvatskog takmičara 15:5. U trećem kolu španskog reprezentativca 10:4. U četvrtom kolu je pobedio Izraelca 15:1 i u polufinalu je poražen od belgijskog reprezentativca 8:2.
Ostali predstavnici kluba i pored dobrog nastupa nisu uspeli da se domognu medalje.
-Kontinuitet osvajanja velikih medalja je nastavljen i to traje tokom čitave ove godine. Ovo se posebno odnosi na nastupe Miloša Gladovića kome je ovo sedma medalja samo sa turnira G1 ranga koji su u kalendaru Svetske Tekvondo Federacije i koji se boduju za Olimpijske igre u Riju 2016.
Podsetićemo samo da je Miloš osvojio zlato u Švajcarskoj i na Srbija Openu. Srebro je osvojio u Poljskoj, Moldaviji, Turskoj i BiH. Bronzu je osvojio u Hrvatskoj. Početkom godine osvojio je i titulu vicešampiona Evrope u Antaliji u Turskoj. Bio je petoplasirani na Gran Pri turniru u Mančesteru, a zajedno sa svojom sestrom Draganom je učestvovao i na prvim Evropskim igrama u Bakuu gde je takođe zauzeo 5. mesto.
U ovom trenutku Miloš se već nalazi u Parizu na poslednjem turniru G1 klase u ovoj godini, na kom će pokušati da sakupi nove bodove za plasman na OI u Riju.
Potom će uslediti period intenzivnih priprema u klubu i sa reprezentacijom sve do početka januara kada će Miloš, kao najuspešniji srpski tekvondista u ovoj godini, imati priliku da učestvuje na direktnim Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre, sumirao je u svom stilu trener Goran Petrović.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa