3. decembar 2015.3. dec 2015.
DOMU ZDRAVLjA NABAVLjENA DVA ULTRAZVČUNA APARATA

USKORO BEZ LISTE ČEKANjA

Šabački Dom zdravlja je dobio dva savremena ultrazvučna aparata. Praktično, to će značiti kraj liste čekanja na ove preglede od Nove godine.
Gradska uprava za kupovinu apatrata je izdvojila 4,7 miliona dinara. Jedan je smešten u Službu za zaštitu odraslog stanovništva, a drugi u Službu za zaštitu žena.
-Drago mi je zbog novih aparata. Mislim da će mnogo značiti za grad, kao i za pacijente. Neće viši biti gužve, što će biti dobro za sve, rekla je Biljana Šašić, pacijentkinja koja je među prvima obavila pregled na novom ultrazvuku.
Direktor Doma zdravlja dr Miroslav Popović, naveo je da se radi o najnovijoj generaciji ultrazvučnih aparata koji imaju mogućnost 4D prikazivanja snimka.
-Verujem da će se od Nove godine na ultrazvuk čekati nekoliko dana. Aparat će se koristiti višenamenski, za posmatranje mekih tkiva vrata i dojke, organa abdomena i male karlice, kao i kolodopler krvnih sudova. To pruža mogućnost našim korisnicima da za ovakvu dijagnostiku ne moraju da idu u Opštu bolnicu ili u privatne centre. Ranije je 10 lekara bilo osposobljeno za rad na ovim aparatima, a po njihovoj nabavci obučeno je još 10, rekao je Popović.
Zamenik gradonačelnika, Nemanja Pajić, je istakao da ovo ima veliki značaj ne samo za Dom zdravlja, nego za ceo grad i stanovnike Šapca.
-Do kraja godine će stići i nova centralna sterilizacija. Takođe će se krenuti i sa rekonstrukcijom ambulante u Prnjavoru. Grad Šabac ovim merama podstiče entuzijazam zaposlenih u Domu zdravlja, a sve u cilju da naši sugrađani imaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, rekao je Pajić.
Na pregled ultrazvučnim aparatom do sada se čekalo oko mesec dana. Po nabavci novih, ni stari neće biti povučen iz upotrebe.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa