Инфо

Берза

 • aero 800 ▲ 0,13%
 • alfa 32.000 ⚫ 0,00%
 • aven 1.100 ⚫ 0,00%
 • cero 1.040 ▲ 1,46%
 • dnos 1.700 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.752 ⚫ 0,00%
 • kmbnpb 1.171 ▼ -4,80%
 • lsta 550 ⚫ 0,00%
 • niis 725 ⚫ 0,00%
 • puue 239 ▲ 7,17%
 • tlkb 7.000 ⚫ 0,00%
 • vjdn 671 ⚫ 0,00%
(24. децембар 2015.)
РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА ВАЉЕВО ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕ ПРИВРЕДНИКЕ

ПЕТ ПРИЗНАЊА ЗА ШАБАЧКЕ ФИРМЕ

На деветој седници Скупштине Регионалне привредне коморе Ваљево уручене су награде најбољим привредницима у 2015. години. Међу лауреатима, нашло се и пет шабачких предузећа
Најбољи предузетник, по оцени Регионалне привредне коморе Ваљево, у 2015. години, био је Милан Теодоровић, власник биохемијске лабораторије „Здравље“. Током шест година пословања, предузеће је постало регионални лидер у области лабораторијске дијагностике.
- „Здравље“ је почело са радом 2009. године у Шапцу, а од тада смо основали и неколико пословница широм региона. Признање Регионалне привредне коморе Ваљево доживљавамо као сатисфакцију за посао који обављамо. Свака похвала, награда и признање нам значе доста. У послу којим се бавимо користимо најмодернију технологију и врхунску услугу, што „Здравље“ чини једном од најбољих биохемијских лабораторија у Србији. И у годинама пред нама трудићемо се да задржимо и унапредимо квалитет нашег рада, на задовољство корисника наших услуга, каже Теодоровић.
Сребрно признање за најбоље мало привредно друштво припало је „Аутоцентру Петровић“, чији представници кажу да су за награде и признања најзаслужнији грађани који су своје поверење поверили овој фирми.
- Похвале и награде су увек добро дошле и не кваре људе, напротив, стварају осећај задовољстава и поноса, али и подстичу на још бољи и квалитетнији рад. Ово признање нам много значи јер је потврда, да озбиљан , квалитетан и професионалан рад пре или касније буде примећен. Задовољство наших клијената је било и остаће на првом месту наших приоритета, јер је само задовољан клијент гаранција успеха. Доказ томе је и награда од стране Привредне коморе, али и четврто признање заредом од стране „Волксњаген АГ“, каже Љубомир Његовановић, руководилац постпродаје у „Аутоцентру Петровић“.
Посебна награда за најбољу жену предузетницу припала је Миленци Срећковић, власници компаније „Сет“ д.о.о.. Иза ове успешне жене стоје више од три деценије рада, како у друштвеном, тако и приватном сектору.
- Са организацијом великих послова и управљањем у великим пројектима сусретала сам се и пре скоро три деценије, када сам обављала руководеће послове у Јавно комуналном предузећу „Стари град“ и ЈКП „Водовод“. Од 2003. године, са супругом Живком, водим грађевинско предузеће „Сет“, које данас има више од 150 запослених радника и преко 200.000 изграђених квадратних метара стамбеног и пословног простора. Сви пословни успеси заслуга су читаве породице, а у мом случају важи, за домаће услове неуобичајено правило, да иза сваке успешне жене стоји успешан мушкарац. Лично, не волим поделу на мушке и женске струке и послове, те не волим превише када се посебна признања додељују неки зато што је жена. Зато, помало у шали, размишљам да предложим руководиоцима Привредне коморе, да уведу и категорију „Најбољи мушкарац предузетник“, каже Миленца Срећковић.
Регионална привредна комора доделила је и Посебну награду за континуитет у пословању, које је припало предузећу „Југокоп-Подриње“. Стално улагање у посао, током четврт века дугог рада, основна је карактеристика ове шабачке фирме.
- Најзаслужнији за резултате рада „Југокоп-Подриња“ су наши запослени, који веома квалитетно и одговорно обављају све послове. То је најважнији елемент успеха наше фирме. Прошле године купили смо предузеће „Србија аутопут“, које се бави одржавањем и уређењем око 350 километара аутопута у држави. Радимо са новом и савременом опремом, а приоритетни послови су нам из области одбране обалоутврда и изградње и уређења саобраћајница. Надамо се да ћемо у 2016. години повећати обим посла, а већ имамо уговорене радове на санацији великог броја насипа поред речних токова у Србији. Поред тога, у току је монтирање асфалтне базе у Шапцу, те очекујемо још више пословних обавеза у наредном периоду, каже Бобан Јанковић, сувласник фирме.
Посебно признање, за друштвено одговорно пословање, Регионална привредна комора Ваљево доделила је још једној шабачкој фирми, „Тикурила Зорки“. У протеклом периоду, ова компанија учествовла је у многим хуманитарним акцијама, а део сопствених прихода усмерила је за обнову поплављених подручја у Србији. Ова компанија учествовала је у реконструкцији Материнског дома у и Клиничког центра Београду, спонзорисала је Факултет спорта и физичког васпитања, а хуманост је показала и приликом реконструкције Основне школе „Свети Сава“ у Шапцу пре три године.
Чување поверења
Сви добитници награда кажу да ће се и наредне године трудити да унапреде своје пословање и сачувају поверење и углед који годинама стичу.
М. Максимовић

Најновији број

16. мај 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa