14. januar 2016.14. jan 2016.
KVALIFIKACIONI TEKVONDO TURNIR ZA PLASMAN NA LOI 2016.

Bod „zlatne tame“

Miloš Gladović nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Riu. Od ostvarenja sna, od krune fantastične sezone, nije ga delilo jedno takmičenje, jedan meč, jedna runda, već jedan bod. Zlatnim bodom, poražen je u odlučujućem meču, polufinalu, od prvog nosioca, Španca, Kabrere
Zlato je plemenit metal, reč simboliše slavu, pobedu, sjaj, ali itekako ume da asocira na nešto loše, tužno, a to je, ovog vikenda, osetio Miloš Gladović u Istanbulu. Šabački tekvondista, reprezentativac i najbolji borac Srbije u kategoriji do 58 kg, osvojio je bronzu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske Igre, ali to nije bilo dovoljno za plasman na najmasovnije sportsko takmičenje. Da bi se našao u Rio de Žaneriu, Milošu je bio neophodan plasman u finale, a od tog ostvarenja delio ga je jedan bod.
Žreb mu je, na startu dodelio, predstavnika Finske, Toni Lahtinena. U ovom meču, Gladović je potpuno dominirao i ubedljivo slavio poenima 9:1. Četvrtfinale je donelo borbu sa Ukrajincem Bodnarom. Bio je to drugačiji meč, manje borben, a presudio je poen koji je Miloš osvojio u prvoj rundi. Na kraju 1:0.
Čim je bio objavljen spisak nosilaca, očekivao se polufinalni okršaj reprezentativca Srbije i prvog nosioca, Hezusa Kabrere, iz Španije. Duel je bolje počeo Srbin. Bio je u prednosti i veći deo borbe bolji tekvondista. Ipak, Kabrera u završnici dolazi do izjednačenja. Po isteku vremena bilo je 3:3, te je usledila borba za „zlatni bod“. Prvi rival koji osvoji poen u produžecima, ukupni je pobednik. Nažalost, brži je bio Španac, poentirao i sebi obezbedio put u Brazil ovog leta.
Ne postoji teži poraz od ovog. Teško je naći ekvivalent u drugim sportovima, ali recimo da je ovo ravno košu s’ pola terena u poslednjoj sekundi ili porazu u foto finišu, ali iako ga je od igara delio jedan bod, Miloš je, na svom fejsbuk profilu, pokazao o kakvom sportisti se radi. Damir Fejzić (takođe eliminisan u polufinalu) i on, slikali su se zajedno i sa osmehom i napisali: „Nažalost bronzane medalje nisu dovoljne za Rio. Sve je počelo dobro, ali loše se završilo, ali pokazujemo naš odraz tek kada dođe poraz. Zahvalni smo što smo imali ovu šansu i predstavljali smo Srbiju u najboljem svetlu i ponosni smo na to. Hvalaaa punooo svima na podršci, mnogo nam je značila. Idemo daljeee!!!“. Dan kasnije Miloš je, na istom mestu, podelio radost zbog plasmana Tijane Bogdanović na OI ! Svaka čast!!!! Nadamo se da će se sreća osmehnuti kroz četiri godine, pred Igre u Tokiju. Kvaliteta sigurno neće nedostajati.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa