Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
КВАЛИФИКАЦИОНИ ТЕКВОНДО ТУРНИР ЗА ПЛАСМАН НА ЛОИ 2016.

Бод „златне таме“

Милош Гладовић није успео да се пласира на Олимпијске игре у Риу. Од остварења сна, од круне фантастичне сезоне, није га делило једно такмичење, један меч, једна рунда, већ један бод. Златним бодом, поражен је у одлучујућем мечу, полуфиналу, од првог носиоца, Шпанца, Кабрере
Злато је племенит метал, реч симболише славу, победу, сјај, али итекако уме да асоцира на нешто лоше, тужно, а то је, овог викенда, осетио Милош Гладовић у Истанбулу. Шабачки теквондиста, репрезентативац и најбољи борац Србије у категорији до 58 кг, освојио је бронзу на квалификационом турниру за Олимпијске Игре, али то није било довољно за пласман на најмасовније спортско такмичење. Да би се нашао у Рио де Жанериу, Милошу је био неопходан пласман у финале, а од тог остварења делио га је један бод.
Жреб му је, на старту доделио, представника Финске, Тони Лахтинена. У овом мечу, Гладовић је потпуно доминирао и убедљиво славио поенима 9:1. Четвртфинале је донело борбу са Украјинцем Боднаром. Био је то другачији меч, мање борбен, а пресудио је поен који је Милош освојио у првој рунди. На крају 1:0.
Чим је био објављен списак носилаца, очекивао се полуфинални окршај репрезентативца Србије и првог носиоца, Хезуса Кабрере, из Шпаније. Дуел је боље почео Србин. Био је у предности и већи део борбе бољи теквондиста. Ипак, Кабрера у завршници долази до изједначења. По истеку времена било је 3:3, те је уследила борба за „златни бод“. Први ривал који освоји поен у продужецима, укупни је победник. Нажалост, бржи је био Шпанац, поентирао и себи обезбедио пут у Бразил овог лета.
Не постоји тежи пораз од овог. Тешко је наћи еквивалент у другим спортовима, али рецимо да је ово равно кошу с’ пола терена у последњој секунди или поразу у фото финишу, али иако га је од игара делио један бод, Милош је, на свом фејсбук профилу, показао о каквом спортисти се ради. Дамир Фејзић (такође елиминисан у полуфиналу) и он, сликали су се заједно и са осмехом и написали: „Нажалост бронзане медаље нису довољне за Рио. Све је почело добро, али лоше се завршило, али показујемо наш одраз тек када дође пораз. Захвални смо што смо имали ову шансу и представљали смо Србију у најбољем светлу и поносни смо на то. Хвалааа пунооо свима на подршци, много нам је значила. Идемо даљеее!!!“. Дан касније Милош је, на истом месту, поделио радост због пласмана Тијане Богдановић на ОИ ! Свака част!!!! Надамо се да ће се срећа осмехнути кроз четири године, пред Игре у Токију. Квалитета сигурно неће недостајати.
Д. Благојевић

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa