14. januar 2016.14. jan 2016.
GRADSKI POVERENICI OBIŠLI NOVU STALNU POSTAVKU NARODNOG MUZEJA U ŠAPCU

PRIBLIŽITI KULTURNE SADRŽAJE SELU

U organizaciji Gradske uprave grada Šapca prošle srede, 13. januara, grupa gradskih poverenika obišla je novu stalnu postavku u Narodnom muzeju Šabac.
- Želimo da naša saznanja prenesemo meštanima naših mesnih zajednica, a potom da u saradnji sa Gradskom upravom organizujemo i dolazak dece i svih zainteresovanih meštana u Narodni muzej. Sve to u cilju da ovakvi kulturni sadržaji budu dostupni kako građanima Šapca tako i meštanima sela – rekla je Milanka Čanković, gradski poverenik za Dobrić i Culjković.
Po rečima Stane Arsenović, gradskog poverenika za Ševarice, ovo je samo prvi korak ka pružanju novih mogućnosti mladima na selu.
- Mladi na selu nemaju često priliku da vide neke postavke, a pogotovu ne ovako jednu lepu i značajnu kao što je ova u šabačkom Narodnom muzeju. Ševarice su mala mesna zajednica u kojoj nema veliki broj mladih. Potrudiću se, koliko je to u mojoj moći, da im obezbedimo jedan ovakav dolazak kako bi je pogledali – obećala je Stana Arsenović.
Kroz postavku „Šabački vremeplov – baština za budućnost“ provela ih je viši kustos Tanja Marković tako da su prisutni imali priliku da čuju sve ono što ih je interesovalo.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa