11. februar 2016.11. feb 2016.
NASTAVAK DRUGE ODBOJKAŠKE LIGE

Seniori za viŠi rang, seniorke za zlatnu sredinu

Poslednji od dvoranskih sportova, prolećnu polusezonu počinju odbojkaši i odbojkašice šabačkog Zaslona. U odnosu na start sezone u Drugoj ligi „Centar“, kada su obe selekcije imale ambiciju opstanka, proleće dočekuju u želji da se seniori bore za viši rang, a dame da sačuvaju sigurnu poziciju u sredini tabele.
Tokom prethodnog leta, uprava OK „Zaslon“ pravila je konstrukciju muškog i ženskog tima koji su trebali da se bore za visok plasman u Regionalnoj ligi. Ipak, finansijske poteškoće klubova iz Druge lige i odustajanje nekih ekipa od takmičenja u ovom rangu, pružile su priliku Šapčanima da se, bar sezonu ranije nego što je planirano nađu u višem stepenu. Poziv saveza je prihvaćen, a za relativno kratko vreme, formirane su ekipe kadre da nastupaju u Drugoj ligi, čak i više od toga.
- Svaki kr?tkoročni cilj, mora da prati dugoročni i detaljan plan kako da se on ostvari. Ništa klub ne bi dobio da smo ušli i odmah ispali iz Druge lige. Čim je usledio poziv shvatili smo da nam se ukazala prilika koju ne smemo da propustimo. Nadamo se da smo regionalnom rangu rekli „zbogom“ i da već sada treba da razmišljamo o Prvoj ligi. Najpre želimo da ovu sezonu završimo na sredini tabele, a potom da gradimo ekipu koja bi mogla da se u skorijoj budućnosti bori za viši rang ““ ističe trener ženske ekipe Jovan Popović.
Prvoligaške snove, muška ekipa mogla bi da ostvari već ove sezone. Odbojkaši su imali odličnu polusezonu, a povoljan raspored gde svi rivali za visok plasman dolaze u Šabac, postavljaju Šapčane u dobru poziciju.
- Šest pobeda u devet kola je nešto čemu smo se nadali, ali ne smem da kažem da smo očekivali. Nismo pružili lošu igru ni u porazima u Kostolcu, odnosno Loznici, ali reč je o vrlo kvalitetnim ekipama koji i malo grešaka koriste. Uz te, imamo poraz i od najbolje ekipe lige VGSK. Formirali smo odličan sastav, stvorili koheziju u ekipi, a na proleće možemo da računamo i na iskusnog tehničara koga smo doveli iz beogradske Sterije, Marka Stojanovića. Svojim iskustvom, u prelomnim trenucima, može doneti željene poene i bodove ““ smatra trener odbojkaša Zaslona Filip Filipović.
Stojanović je jedina promena što se igračkog kadra tiče u obe selekcije. Čitave pripreme sprovedene su u Šapcu, a sparing utakmice „Zaslon“ je igrao sa rivalima iz okoline.
- Ostvarili smo pobede protiv Koceljeve, Jedinstva iz Vladimiraca, šabačkog Parka. To su očekivani trijumfi, ali mnogo bitnije je da smo uspeli da proverimo sve igrače, da isprobamo različita rešenja kako bi imali kompletnu sliku pred nastavak lige ““ dodaje Popović.
Muška selekcija putuje u Kamenovo predstojećeg vikenda, na megdan ekipi Jedinstva. Iako je reč o nezgodnom gostovanju, bodovi su neophodni kako bi se zadržala pozicija u vrhu.
- Već u drugom kolu dolazi „Rudar“ kod nas, direktan rival, ali da bi taj meč imao težinu kakvu očekujemo, neophodno je da slavimo u Kamenovu. Potpuno zadovoljni bićemo samo sa tri boda. Želimo viši rang, za to je neophodno da budemo među prve tri ekipe u ligi, a to se može ostvariti samo pobedama ““ ističe Filipović.
Prvo mesto, praktično, već je obezbedila ekipa VGSK iz V. Gradišta, dok će se za preostala dva mesta boriti: Rudar, Loznica, Šumadija, Zaslon, Mladenovac. Kostolčani i Lozničani imaju bod viš?, uz isti učinak, od Zaslona, ali sve pomenute ekipe gostuju u Šapcu, a uz to, Šapčani su slavili u Mladenovcu i Aranđelovcu. „Šumadija“ je takođe u povoljnoj poziciji, dočekuje sve protivnike, osim Zaslona, na svom pareketu. U drugom kolu, u Šabac dolazi „Rudar“, u četvrtom „Mladenovac“, u šestom „Loznica“. Već posle nekoliko nedelja, biće jasnije koliko su realne želje ovdašnje ekipe.
Dame gostuju u Lazarevcu, Kolubari, dužniku iz prve polusezone.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa