11. februar 2016.11. feb 2016.
VLADIMIRCI: POLjOPRIVREDNICI ZA UZOR

NEUMORNI NEBOJŠA IZ MESARACA

Nebojša Cvetinović iz Mesaraca sa bratom Milovanom, njegovom suprugom Oliverom, ćerkom Dunjom i majkom Radmilom brine o zavidnom domaćinstvu. Obrađuju oko 70 hektara zemlje i imaju 38 grla goveda. Tu su 22 krave uz telad gde prednjače junice. Dnevno predaju oko 350 litara mleka i time su zadovoljni kaže Nebojša.
- Uz premiju i solidnu cenu tu smo negde da bi morali imati nešto zadovoljstva u teškom životu poljoprivrednika. Radimo od jutra do sutra i za svoje potrebe i nešto prodaje imamo dve krmače i prasad, nešto ovaca. Može se nekako živeti ali daleko od rada koji ulažemo. Ipak ima boljitka, kaže Nebojša.
Veliki je broj mladih koji uz bolje puteve a tu se puno radi i poboljšanja kvaliteta struje koje je u toku rado bi ostali na selu.
- Velika mi je želja da svi ostanu i da se zajedno radujemo boljitku sela. Hvala lokalnoj samoupravi na pomoći pošto smo jedno vreme bili u drugom planu a šteta je da ne ostanu mladi na pradedovskim ognjištima, zaključuje neumorni Nebojša.
Uz dobar vozni park i obilje hrane lepi dani su pred ovom porodicom još kad bi bilo pomaka u poštovanju seljaka, kažu u glas složni Cvetinovići na ispraćaju naše ekipe uz želju da se sretnemo u mnogo lepšim uslovima za život u selu.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa