Инфо

Берза

  • aero 1.182 ▲ 6,49%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 687 ▼ -0,29%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(25. фебруар 2016.)
ОШ У ДОБРИЋУ ДОБИЛА ЦЕПТЕРОВ ПРЕЧИШЋИВАЧ ЗА ВОДУ

НАГРАЂЕН ФИЛМ “МОЋ ВОДЕ“

На конкурсу који је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку компаније “Цептер“ расписало крајем протекле године, филм “Моћ воде“ Ање Петровић и Марије Живановић из ОШ “Николај Велимировић“ освојио је ИИ награду у ИИИ категорији (7. и 8. разред).
Ученице су, на часу биологије на ком се причало о уништавању екосистема од човекове руке, добиле задатак да испитају моћ воде. У филму који траје седам минута, истражиле су феномен поплава и бујица са разних аспеката. Менторка им је била Јелена Палинкаш, наставница биологије.
- Иако су ученице седмог разреда, обе су вршњачки су едукатори, обучени у радионицама ЕКОС и вишеструке победнице еколошких квизова. Њихове ваннаставне активности су основни разлог заинтересованости за обраду наставних јединица које се изучавају у 8. разреду, каже Катарина Деспотовић из ЕКОС.
Порука филма је да поплава не одлази када оде поплавни талас - У сваком тренутку морамо бити свесни да живимо на обали реке чија вода није за пиће и да нам река може бити и друг и непријатељ.
Награду за филм “Моћ воде“, Цептеров пречишћивач воде, добила је Основна школа у Добрићу.
М.Ф.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa