25. februar 2016.25. feb 2016.
OŠ U DOBRIĆU DOBILA CEPTEROV PREČIŠĆIVAČ ZA VODU

NAGRAĐEN FILM “MOĆ VODE“

Na konkursu koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku kompanije “Cepter“ raspisalo krajem protekle godine, film “Moć vode“ Anje Petrović i Marije Živanović iz OŠ “Nikolaj Velimirović“ osvojio je II nagradu u III kategoriji (7. i 8. razred).
Učenice su, na času biologije na kom se pričalo o uništavanju ekosistema od čovekove ruke, dobile zadatak da ispitaju moć vode. U filmu koji traje sedam minuta, istražile su fenomen poplava i bujica sa raznih aspekata. Mentorka im je bila Jelena Palinkaš, nastavnica biologije.
- Iako su učenice sedmog razreda, obe su vršnjački su edukatori, obučeni u radionicama EKOS i višestruke pobednice ekoloških kvizova. Njihove vannastavne aktivnosti su osnovni razlog zainteresovanosti za obradu nastavnih jedinica koje se izučavaju u 8. razredu, kaže Katarina Despotović iz EKOS.
Poruka filma je da poplava ne odlazi kada ode poplavni talas - U svakom trenutku moramo biti svesni da živimo na obali reke čija voda nije za piće i da nam reka može biti i drug i neprijatelj.
Nagradu za film “Moć vode“, Cepterov prečišćivač vode, dobila je Osnovna škola u Dobriću.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa