24. mart 2016.24. mar 2016.
SERTIFIKATI ZA POLAZNICE EDUKATIVNOG PROGRAMA ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

PRILIKA ZA ZARADU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uručio je prošlog utorka sertifikate ženama koje su uspešno završile edukativni deo programa za podsticaj ženskog preduzetništva. Gradonačelnik se zahvalio svim učesnicama koje su prošle kurs koji je organizovala Marija Ivanković Jurišić u saradnji sa Gradom.
-Nema razvoja ni Srbije ni Šapca ako žene u tom razvoju nemaju svoje mesto, ako nemaju prilku da počnu da zarađuju. Ako nemaju priliku da zarađuju više. Žene su stub naših porodica i stub razvoja našeg društva. Ja zaista želim da Šabac bude mesto u kojem ćemo u narednom periodu zaposliti 1.000 žena, koje će od svog znanja moći da žive bolje, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Nakon završenog edukativnog dela programa, žene koje su se prijavile za program ženskog preduzetništva očekuju konkretni koraci.
-Početkom aprila bavićemo se tekstilom, a rad nastavljamo u grupama. Žene koje su odlučile da se bave tekstilom imaće obuke iz tkanja, čuće iz ličnih primera kako izgleda rad u zadruzi i imaćemo predavače koji će nam direktno „predati zanat u ruke“. Od 10. aprila počinjemo obuke za žene koje su se opredelile za proizvodnju hrane. Napravićemo konkretne obroke i učiti kako se kombinuju namirnice i upotrebljava začinsko bilje, objasnila je Marija Ivanković Jurišić članica gradonačelnikovog tima zadužena za razvoj ženskog preduzetništva.
U narednom periodu učesnice programa za razvoj ženskog preduzetništva očekuje obuka i iz šivenja, pletenja, heklanja, a učiće i od poslastičara i najistaknutijih proizvođača zimnice u Srbiji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa