24. mart 2016.24. mar 2016.
U Krupnju održano opštinsko takmičenje recitatora

NAJBOLjI U OPŠTINI

Najmlađi najbrojniji, stidljivi srednjoškolci. Izabrani recitatori opštine Krupanj za Okružno takmičenje
Protekle nedelje u petak 25. marta u Biblioteci „Politika“ u Krupnju održano opštinsko takmičenje recitatora u kome je nastupilo četrdesetak učenika u tri uzrasne kategorije.
Najbolji recitatori u mlađem uzrastu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u opštini Krupanj su Jana Marinković, Marija Prokopić, Milica Kostadinović i Tamara Protić. Najuspešniji u srednjem uzrastu od petog do osmog razreda bili su učenici Marijana Kikanović, Milica Matić, Milica Nešić i Ognjen Marković. U starijem uzrastu učenika srednje škole najbolji su Magdalena Matić sa pesmom „Ja sam od onih bezbroj ali“ autora Jelene Stojković-Mirić i Stefan Marinković koji je recitovao pesmu Miroslava Antića „Pisma gospođi Vineti“.
Zadatak stručne komisije da objektivno oceni sve takmičare i da im pomogne u daljem radu nije bio nimalo lak i prema rečima predsednika žirija Miroslava Radovanovića izbor je izvršen jednoglasno: „Pojavio se veliki broj izvanrednih takmičara koji su nam dočarali veličinu i uzvišenost poezije. Poezija je najuzvišenija disciplina ljudskog duha i danas smo se ponovo vratili veri u nju. Mislim da bi takmičari u starijoj uzrasnoj kategoriji trebali da probude senzibilitet, da malo više učestvuju u ovakvim nadmetanjima, jer poezija širi vidike, bogati rečnik i sve ono što je neophodno za budući život“.
Recitatori iz Rađevine imaće priliku da se pokažu na takmičenju recitatora Mačvanskog okruga koja će se u Biblioteci „Politika“ u Krupnju održati u petak 22. aprila 2016. godine sa početkom u 10 časova.
D.Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa