7. april 2016.7. apr 2016.
PONOVO OBELEŽENO TRADICIONALNO MAČVANSKO JELO

LISTIĆI NA BLAGOVESTI

Mačvani su po treći put, na platou ispred zgrade Skupštine opštine organizovali i održali tradicionalnu manifestaciju “Kroz šoriće na listiće“, na Blagovesti, prošlog četvrtka 2016. godine.
Ukusni specijalitet ovdašnje kuhinje, pripreman je na nekoliko punktova u centralnom delu varošice i besplatno deljen građanima. Listići na bazi smeše napravljene od brašna sa malo masti, vode ili mleka sa dodacima kao što su so ili prašak za pecivo, prženi su u vrućem ulju i često začinjeni pekmezom od različitog voća. Tako pripremljeni mnogima su bili prava poslastica. Neke su podsetili na mladost, bogatstvo tradicionalne trpeze i bezbrižan život.
- Okupili smo se povodom održavanja treće listićijade, kulturno-turističke manifestacije KOC Bogatić u saradnji sa vokalno instrumentalnim izvođačima “Mačvanski zvuci“ i FA “Đido“. Ovim želimo da prenesemo čari gurmanskog specijaliteta našeg kraja i doprinesemo razvoju turističke ponude ovog podneblja, kaže Tanja Jurišić, direktor KOC Bogatić.
Učešće su uzeli svi oni kojima je ovaj specijalitet često omiljena užina, a za pripremanje specijaliteta mačvanske kuhinje pobrinuli su se kuvari Mačvanske srednje škole u Bogatiću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa