21. april 2016.21. apr 2016.
PREDUSKRŠNjE DRUŽENjE UČENIKA OŠ „SVETI SAVA“ I PREDŠKOLACA VRTIĆA „BUBAMARA“

RADOST UČENjA

Uskršnja radionica u OŠ „Sveti Sava“, realizovana zajedno sa predškolcima Vrtića „Bubamara“, prošlog petka bila je samo nastavak prošlogodišnjeg druženja. Uz pomoć vaspitačica iz vrtića Jelene Savić, Silvije Kikanović, Milice Đukanović i stručnog saradnika Nede Stokić, kao i domaćina, na sveopšte zadovoljstvo deca su naučila kako da na različe načine ofarbaju jaja.
- Deca su imala priliku da se upoznaju i isprobaju više tehnika za ukrašavanje jaja - tempere, dekupaž, da se druže, razmene ideje i zajedničkim radom stvore prava mala umetnička dela. Na obostrano zadovoljstvo, planirane su i najavljene zajedničke aktivnosti dece iz Predškolske ustanove „Naše dete“ i OŠ „Sveti Sava“ - rekla je Neda Stokić, stručni saradnik Vrtića „Bubamara“.
Poslednjih godina, po rečima Jelene Manjenčić, stručnog saradnika u OŠ „Sveti Sava“, sve se više škola i vrtića javlja sa ciljem ostvarivanja saradnje kroz različite aktivnosti.
- Na taj način se deca i učenici sa smetnjama u razvoju polako integrišu u društvo, a prvenstveno među svoje vršnjake tipične populacije, što je vrlo značajno i za jedne i za druge. Prethodnog proleća smo sa Vrtićem „Bubamara“ ostvarili divnu saradnju i organizovali nekoliko druženja. Ovog proleća, nastavljamo istim tokom. Pored njih smo ostvarili sjajan kontakt i sa Vrtićem „Čigra“ tako da aktivnosti ima na pretek. Značajno je naglasiti da su svi susreti propraćeni obostranim zadovoljstvom naših učenika i dece iz vrtića što je i jedan od primarnih ciljeva realizacije ovakvih sadržaja - izjavila je Jelena.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa