5. maj 2016.5. maj 2016.
PREMIJERNO U ŠABAČKOM POZORIŠTU U UTORAK 17. MAJA

REVIZOR ZA JUGOISTOK

Ovih dana u Šabačkom pozorištu privode se kraju pripreme za novu predstavu. Tako će šabačka publika već u utorak 17. maja od 20 časova na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ imati priliku da pogleda prvo izvođenje dramskog teksta Svetislava Basare „Revizor za jugoistok“ u režiji Marka Torlakovića, mladog reditelja iz Beograda.
U pripremi su i dve nove predstave: „Šta se to desilo Milivoju Cvetkoviću“ Semira Gicića u režiji Ade Lazić i „Klub ljubitelja smene 8“ Saše Radonjića u režiji Filipa Markovinovića.
Vredan rad se isplati što pokazuju i osvojene dve nagrade za predstavu „Prah“ izvedenu na nedavno završenom Internacionalnom festivalu u Rijeci. Ovih dana Šabačko pozorište nastupiće sa Šekspirovim „Perikleom“ na Festivalu „Joakim Vujić“ u Gračanici i na Internacionalnom festivalu u Vracu u Bugarskoj. Krajem meseca glumački ansambl će nastupiti i na Međunarodnom festivalu komedije u Doboju sa predstavom „Kidaj iz moje kuhinje“.
Sezonu, kao i svake godine, Šabačko pozorište završiće desetodnevnom revijom najboljih predstava po popularnim cenama kako bi se odužili izuzetnoj šabačkoj publici.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa