5. maj 2016.5. maj 2016.
PROTEKLOG VIKENDA U KOCELjEVI ODRŽANA

SEDMA NACIONALNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA

U nedelju na terenu FK “Radnički“ u Koceljevi, VII Nacionalna izložba pasa svih rasa okupila je veliki broj izlagača ali i posetilaca. U okviru izložbe održana je i mini specijalka rotvajlera,“ Memorijal Miloš Jurišić“ a organizator manifestacije je Kinološko društvo “Koceljeva“.
Prema rečima organizatora u katalog izložbe upisano je preko 240 pasa, ali je dvadesetak manje izvedeno.
- Svake godine imamo sve veći broj izlagača kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom poverenju. Potrudili smo se da i ove godine damo svoj maksimum i sve posetioce dočekamo kao pravi domaćini. U tome smo, verujem, uspeli zahvaljujući nesebičnoj pomoći opštine Koceljeva i sponzora. Sledeće godine obećavamo još bolju i posećeniju izložbu - izjavio je jedan od organizatora Vladimir Belenzada i čestitao pobednicima dok je ostalim učesnicima poželeo više uspeha na narednim izložbama.
Za najlepše pse izložbe proglašeni su nemački kratkodlaki ptičar Vil, vlasnika Saše Vraštanovića, nemački ovčar Jedi Villa Vini, vlasnice Anđelke Mandić i labrador retriver Darkest best of discovery, vlasnika Borisa Radovanovića.
Među izlagačima koji su prvi put ove godine bili u Koceljevi je Slavica Cokić koja kaže da je izložba veoma dobro organizovana.
- Tek smo počeli da se bavimo ovim poslom. Moj muž je odrastao sa bernandincem i onda je poželeo da i dete raste sa bernandincem. Tako smo počeli, kupili smo jednog i sada imamo tri psa. Ovo nam je četvrta izložba i za sada smo zadovoljni, imamo već dosta pehara. Prvi put smo u Koceljevi i zaista je lepo. Mala je izložba u odnosu na one koje smo posetili, ali je veoma lepo i dobro je organizovana izložba - rekla je Slavica.
Bojan Novaković iz Koceljeve bavi se uzgojem rotvajlera već 13 godina.
- Počeo sam iz hobija i počeo sam da idem po izložbama. Upoznavao sam ljude, stekao prva poznanstva kako sa domaćim uzgajivačima tako i sa onim iz inostranstva. Na taj način sam upoznao i Darka Veselića iz Valjeva koji je među najozbiljnijim odgajivačima na svetu. On se preko 30 godina bavi ozbiljno ovim poslom. Nakon toga se moj hobi pretvorio u posao. Mi imamo pse koji su i po 60 puta bili prvi. I ovde smo pobedili u rasi. Izveli smo mladu ženku koja ima 11 meseci prvi put na izložbu i pobedili - izjavio je Bojan.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa