Info

19. maj 2016.19. maj 2016.
MOTO SKUP ODRŽAN ZA VIKEND

ROMATNIKA NA DVA TOČKA

Dvanaesti Moto skup u organizaciji Moto kluba “Čivija“ održan je za vikend na Hipodromu. Pored lepih motora i ove godine je dobra muzika obeležila ovu manifestaciju.
Organizatorima je u prilog išlo lepo vreme, pa je za dva dana na koncertima bilo oko 5.000 posetilaca, a u kamp je ušlo oko 1.500 motora. Tako je ovogodišnji moto skup bio jedan od najposećenijih do sada.
Najveće zvezde muzičkog dela bili su Kerber, koji je nastupao u petak, i Divlje jagode koje su pred šabačku publiku izašlu u subotu. Pored njih, za dobar provod bili su zaduženi lokalni bendovi Nenj age limits, Vatrena voda i Predigra, kao i tribute band AC/DC, Band Dž.
Svi oni koji su na motorijadu došli pre svega zbog motora, mogli su da uživaju u igrama u kampu, a najatraktivniji deo program, kao i svake godine, bio je defile kroz grad.
-Skup u Šapcu je po mnogim ocenama najbolji u Srbiji. Izuzetna posećenost je pokazatelj da smo dobri domaćini i organizatori. Zahvaljujemo svima koji su došli na naš Moto skup, kao i onima koji su nam pomogli da organizacija bude što bolja. Gradska uprava i Turistička organizacija Šapca i ove godine su prepoznali naš rad i bili pokrovitelji manifestacije. Pored njih, nesebično su nam pomogli i pripadnici Policijske uprave, posebno odeljenja Saobraćajne policije, pa je i ove godine sve proteklo bez ikakvog incidenta, naveo je direktor MK “Čivija“ Dragan Antonić.
Gosti na motorima su došli iz cele Srbije, ali i tradicionalno, iz svih bivših zemalja SFRJ, Austrije, Bugarske, Nemačke.
Poznato je da se bajkeri rado odazivaju i sami organizuju humanitarne akcije. Tako je i njihovo najveće okupljanje imalo humani aspekt. Još u petak, pre dolaska gostiju, članovi MK “Čivija“ posetili su Osnovnu školu “Sveti Sava“ za decu sa posebnim potrebama. Iako i drugim danima odlaze u posete ovoj deci i druže se sa njima, ovoga puta odneli su im majice sa logom moto skupa. Pored toga, udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR imalo je štand na Hipodromu tokom trajanja manifestacije, a pored novca koji su na ovaj način sakupili i deo novca od ulaznica otišao je ovoj organizaciji.
Tokom manifestacije održana je i kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja “Nosi kacigu“, čiji je cilj da skrenu pažnju da je odgovorno ponašanje u saobraćaju najvažnije.
Stani, ide prsten
Ono po čemu se ovaj skup razlikovao od ostalih jeste prosidba tokom defilea. Kolona motora zaustavila se u centru grada da bi prošao Nemanja Đukić i zaprosio svoju devojku Jelenu Mijailović.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa