26. maj 2016.26. maj 2016.
JAVNO PREDUZEĆE ZA UPRAVLjANjE GRAĐEVINSKIM ZEMLjIŠTEM

RADOVI TOKOM CELE GODINE

Šabac je, od početka građevinske sezone veliko gradilište. Radi se po planu javnih preduzeća, a dosta posla u ovoj godini imaće Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem. Kako se koje gradilište završi i zatvori, otvara se novo. Neki od poslova su gotovi, neke je prekinulo loše vreme, ali dinamika se poštuje i sve što je zacrtano ove godine biće i urađeno, poručuju iz ovog preduzeća.
U Javnom preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem kažu da se trenutno privode kraju radovi koji su započeti početkom sezone, ali i oni koje je poremetilo loše vreme. U nekoliko ulica su završeni trotoari, a radiće se i narednih dana na novim gradilištima.
- Radi se pre svega na uređenju centara sela, gde smo na kraju radova u Dobriću, Drenovcu i Prnjavoru, a u toku su i radovi u Varni. Završavamo rekonstrukciju domova mesnih zajednica u Desiću i Štitaru, kao i u Ševaricama ““ kaže Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Kada je reč o novim trotoarima, ulica Nemanjina je bila u programu od samog početka.
- Zbog lošeg stanja vodovodne mreže koja se nalazi ispod trotoara, morali smo da uradimo rekonstrukciju prvo vodovodne mreže. Ti radovi su završeni, ali su se u međuvremenu pokvarili vremenski uslovi, pa nismo mogli odmah da uradimo i rekonstrukciju trotoara. Ti radovi bi trebalo da započnu ovih dana. Započećemo radove na asfaltiranju ulice, odnosno sokaka, na kraju ulice Miloša Pocerca, i počećemo uređenje javne površine koja povezuje ulice Karađorđevu i Vojvode Mišića. Završavamo izgradnju trotoara u ulicama Alekse Šantića, Branka Radićevića, i izgradnju kolovoza u ulici Vlade Stanimirovića u naselju Benske Bare ““ ističe Nedeljković..
Prema njegovim rečima, ovo preduzeće nastavlja i sa radovima u Velikom parku i na novom Kvantašu.
- U Velikom parku smo ugovorili radove na izgradnji muzičkog paviljona, iznad fontane koja je u funkciji, kao i izgradnje javne rasvete oko bunkera gde je dečje igralište. U toku je i završetak radova na dečjem igralištu. Ostalo je da se ugradi veliki tobogan, da se uradi brdo od zemlje, kao i penjalice i rekviziti za igru. Treba da se uradi i ograda iz ulice Kralja Milana, na delovima gde nisu završene stepenice ““ napominje naš sagovornik.
Nedeljković naglašava da će tokom ove godine biti puno radova i u Severozapanoj radnoj zoni, pre svega kada je reč o ispunjavanju ugovornih obaveza prema investitorima koji su kupili zemljište na ovoj lokaciji.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa