Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ ГРАЂЕВИНСКИМ ЗЕМЉИШТЕМ

РАДОВИ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ

Шабац је, од почетка грађевинске сезоне велико градилиште. Ради се по плану јавних предузећа, а доста посла у овој години имаће Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем. Како се које градилиште заврши и затвори, отвара се ново. Неки од послова су готови, неке је прекинуло лоше време, али динамика се поштује и све што је зацртано ове године биће и урађено, поручују из овог предузећа.
У Јавном предузећу за управљање грађевинским земљиштем кажу да се тренутно приводе крају радови који су започети почетком сезоне, али и они које је пореметило лоше време. У неколико улица су завршени тротоари, а радиће се и наредних дана на новим градилиштима.
- Ради се пре свега на уређењу центара села, где смо на крају радова у Добрићу, Дреновцу и Прњавору, а у току су и радови у Варни. Завршавамо реконструкцију домова месних заједница у Десићу и Штитару, као и у Шеварицама ““ каже Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Када је реч о новим тротоарима, улица Немањина је била у програму од самог почетка.
- Због лошег стања водоводне мреже која се налази испод тротоара, морали смо да урадимо реконструкцију прво водоводне мреже. Ти радови су завршени, али су се у међувремену покварили временски услови, па нисмо могли одмах да урадимо и реконструкцију тротоара. Ти радови би требало да започну ових дана. Започећемо радове на асфалтирању улице, односно сокака, на крају улице Милоша Поцерца, и почећемо уређење јавне површине која повезује улице Карађорђеву и Војводе Мишића. Завршавамо изградњу тротоара у улицама Алексе Шантића, Бранка Радићевића, и изградњу коловоза у улици Владе Станимировића у насељу Бенске Баре ““ истиче Недељковић..
Према његовим речима, ово предузеће наставља и са радовима у Великом парку и на новом Кванташу.
- У Великом парку смо уговорили радове на изградњи музичког павиљона, изнад фонтане која је у функцији, као и изградње јавне расвете око бункера где је дечје игралиште. У току је и завршетак радова на дечјем игралишту. Остало је да се угради велики тобоган, да се уради брдо од земље, као и пењалице и реквизити за игру. Треба да се уради и ограда из улице Краља Милана, на деловима где нису завршене степенице ““ напомиње наш саговорник.
Недељковић наглашава да ће током ове године бити пуно радова и у Северозапаној радној зони, пре свега када је реч о испуњавању уговорних обавеза према инвеститорима који су купили земљиште на овој локацији.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa