26. maj 2016.26. maj 2016.
VEROVALI ILI NE

VRATIO BOGATSTVO

Verovali ili ne, poštenih građana u Srbiji još uvek ima, a najbolji primer je mladi konobar Savo Petrović (21) iz Ljubovije, koji je pronašao žensku torbu sa čak 42.000 evra i platnim karticama, i bez razmišljanja je odneo u policiju.
Ali, druga strana ove priče je da mu se nedelju dana nakon ovog događaja, niko nije javio i zahvalio na ovom dobrom delu koje je učinio.
Kako kaže, radio je drugu smenu, u kafiću “Kutak 015“, i služio goste na terasi. Kada je otišao da sa jednog stola uzme šolje, nakon što su gosti otišli, video je tašnu na stolici.
““ Uneo sam je u lokal i odmah pozvao pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dve žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledali smo dokumente i videli da ženu ne poznajemo, a u torbi smo ugledali mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozvali smo stanicu policije oni su došli i preuzeli torbu ““ priča Petrović.
Junak ove priče je nastavio da gleda svoja posla, a istog dana tokom večeri, policijaci su mu doneli zapisnik iz koga je saznao da je u torbi bilo 42.000 evra!
““ Potpisao sam zapisnik, ali ne mogu da verujem kolika je suma u pitanju. Ko nosi sa sobom toliki novac, i kako može da zaboravi torbu sa tolikim bogatstvom?- pita se začuđeno Savo.
Kako kaže, niko ga nije zvao, samo je saznao da je dotična gospođa iz Loznice, da je preuzela torbu i potvrdila da ništa ne fali.
Takođe, mladi pošteni konobar ne brine puno što mu se niko nije zhvalio, ali se i ne obazire na kritike od onih koji kažu da nije trebalo da vrati novac.
““ Pojedini mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju ““ kaže skromno Savo, mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa