Инфо

Берза

  • aero 1.687 ▼ -0,18%
  • alfa 33.600 ▲ 0,28%
  • dinnpb 3.406 ▼ -2,41%
  • hmbg 510 ⚫ 0,00%
  • lsta 400 ⚫ 0,00%
  • niis 678 ▼ -0,15%
  • vzas 80 ⚫ 0,00%
(26. мај 2016.)
Почео национални конкурс

„Буди као Тесла“

Самсунг и Музеј Николе Тесле организују наградни конкурс за основне школе широм Србије на коме ће учесници представити своје радове инспирисане животом и достигнућима великог научника
Београд, мај 2016. ““ Поводом 160 година од рођења највећег српског научника, компанија Самсунг у сарадњи са Музејом Николе Тесле и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања организује национални конкурс „Буди као Тесла“ за све основне школе на територији Републике Србије. Идеја конкурса је да кроз свој такмичарски рад, инспирисан Теслиним иновацијама, учесници представе вештине и потенцијале из различитих области интересовања. Право учешћа на конкурсу имају искључиво основне школе, а не појединци. Заинтересовани учесници своје радове могу пријавити на сајту њњњ.будикаотесла.рс све до 16. јуна. Промотер акције је познати глумац Драган Мићановић који ће уједно бити и у жирију такмичења.
У складу са идејом пројекта, такмичарски рад мора дати одговор на задату тему која је инспирисана радом и животом Николе Тесле. Према критеријумима конкурса, највише ће се вредновати креативност, иновативност и оригиналност, као и приказан тимски дух. Форма у којој се рад предаје је слободна тако да школе имају избор да ли ће свој рад представити у видео или аудио запису дужине до 5 минута, кроз текстуални или графички документ или у форми фотографије.
Најбољих 10 радова одабраће стручни жири, а од 27. јуна до 8. јула сваки посетилац званичног сајта пројекта имаће прилику да гласа за најбољи рад по свом избору. Победник ће бити проглашен на дан рођења Николе Тесле у оквиру велике изложбе на Калемегдану.
За победника конкурса Самсунг је као награду обезбедио Дигиталну учионицу која обухвата 30 Самсунг таблета, штампач, електронску таблу, клима уређај, Цисцо опрему и инсталацију као и целокупно реновирање учионице.

Најновији број

13. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa