Berza

  • aero 880 ▼ -0,57%
  • amsopb 650 ▼ -5,80%
  • dinnpb 3.650 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.811 ▲ 3,84%
  • jmbn 7.100 ▲ 1,43%
  • niis 678 ▼ -0,29%
(2. jun 2016.)
MARČELO I BAJAGA NA JELEN MAIN STAGEU

MILINA JE VRATITI SE

Šabački letnji festival, koji se odvija u periodu od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada i Šabačke tvrđave, dobija skroz novi izgled i zvuk. Bajaga i Instruktori, Darren Emerson, Hladno pivo, S.A.R.S., Zvonko Bogdan, Atheist Rap, Marko Nastić i još dosta najvećih imena regionalne muzičke scene smenjivaće se na binama 14. kultnog muzičkog događaja, a mnoge od njih šabačka publika videće po prvi put. Jedan od „osvajača“ publike trećeg dana Šabačkog letnjeg festivala (31. jula) biće i Marčelo uz podršku Napetog Ljuinteta.
Marčelo je u proteklih pet godina nastupio dva puta u okviru Šabačkog letnjeg festivala, ali nikad uz pratnju Napetog Ljuinteta.
-Pre svega, moram reći da mi je ŠLF jedan od najdražih domaćih festivala, uvek milina vratiti se. Ali tu je još jedna lepa okolnost: preslišah se i shvatih da će nam ovo biti prvi put da u Šabac dođemo sa Napetim Ljuintet-om, našim sada već ne tako novim bendom koji prestavlja živo oličenje poslednjeg albuma i težnje da sviramo šou, a ne konkretan žanr, rekao je Marčelo.
Pored Marčela, na vokalima su i dalje Nena i Miško, dok je Rade osim za gramofonom, sada i za dodatnim klavijaturama, dok petorku čine violina, saksofon, klavijature, bubanj i bas.
-Ovakvi festivali su i prilika za razbijanje predrasuda: mnogi se iznenade i tek tada upute čime se bavimo, a svrate misleći da smo i mi od one „brate, brate, ovo-ono“ fele“, istakao je Marčelo pre nastupa 31. jula.
Na Jelen Main Stageu pored Marčela i Napetog Ljuinteta nastupiće Bajaga i instruktori, Hladno pivo, S.A.R.S., Zvonko Bogdan, Njho See, Ničim izazvan, Atheist Rap i V.I.P., dok će među zidinama Šabačke tvrđave biti smeštena MTV Party Arena, na kojoj vas očekuju Darren Emerson, Marko Nastić, Lea Dobričić, Martijn Ten Velden, The Beatshakers, Calvera & Manya i GroovyMan.
Za mnoge muzičare se kaže da su pomerali granice, donosili nove stilove, postavljali standarde. Ali ako za nekoga to stvarno može sa punim pravom da se kaže, onda je to bez sumnje Momčilo Bajagić Bajaga.
Za 32 godine karijere, osim nebrojeno mnogo hitova, poprilično vrcavih i upečatljivih stihova, njegova pojava je bila podjednako jednstvena kao i njegova muzika.
Beogradska umetnica Nina Milenović Jovanović, koja stvara pod imenom Jupinina , napravila je omaž Bajagi u kojem na veoma kreativan način prikazuje različite faze kroz koje je ova zvezda jugoslovenske muzike prolazila i koje su mnoge generacije sledile i kopirale.
Bajaga će prirediti pravi mali čas muzičke istorije 29. jula na JELEN PIVO Main Stage Šabačkog letenjeg festivala.
Pored bogatog muzičkog programa ovogodišnjeg ŠLF, koji se odvija na dve bine - Jelen Main Stageu i Party Areni, biće predstavljeni raznovrsni i zanimljivi prateći sadržaji koji će se sastojati od radionica, zona za odmor, food cornera, Guitar Hero kutka, tezgi sa rukotvorinama i starim pločama...
Karte po promotivnim cenama za Šabački letnji festival, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstidža i DD Ticketa u Srbiji i regionu, kao i putem njihovih sajtova. U prodaju je pušten ograničen broj kompleta ulaznica po ceni od 800 dinara za tri dana festivala sa uključene tri konzumacije i ulaznice za kamp od 1.500 dinara, koje obezbeđuju tri dana boravka u kampu, trodnevnu festivalsku kartu i tri konzumacije.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa