30. jun 2016.30. jun 2016.
OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“ DODELILA NAGRADE NAJUSPEŠNIJIM UČENICIMA

UZDARJE HVALE VREDNO

Preko devedeset učenika u prepunoj sali Šabačkog pozorišta prošlog petka pozdravljeno burnim aplauzima. Više od četrdeset pojedinačnih nagrada i šest ekipnih na republičkim takmičenjima dokaz su da se protekle školske godine vredno radilo
Uz lagane zvuke Vivaldija, koje je na Veliku scenu Šabačkog pozorišta donela Jana Mićić, prošlog petka otvorena je svečana manifestacija OŠ „Nikolaj Velimirović“. Preko devedset učenika među kojima su bili dobitnici republičkih nagrada, Vukovci, đaci generacije, prodefilovalo je uz burne aplauze roditelja, baka, deka, nastavnika.
- Izuzetna je čast i ponos biti direktor škole gde je osvojeno preko četrdeset pojedinačnih diploma na republičkim takmičenjima i šest ekipnih. Svima su podeljene knjige. Fondacija „Aleksandar Ranković“ takođe je knjigama darivala učenike generacije od petog do osmog razreda Stevana Marinkovića, Dušana Beguša, Mašu Đurić i Dušana Miškovića kome su posebno uručene i knjige za učenika generacije osmog razreda. Ne radi se samo o nečemu prolaznom i trenutnom nego o stvarno jednom izuzetno posvećenom, marljivom, predanom radu kako učenika tako i nastavnika koji su ih sve vreme budno pratili, pomagali im, uvodili ih u određene nauke. Kao plod svega toga pristigla su ovolika priznanja. Trudićemo se da i u narednoj godini postignemo bar približan uspeh ““ izjavila je direktorka Vesna Živanović po dodeli nagrada.
Niz nagrada, najviša ocena Spoljašnje kontrole za vrednovanje rada škola, najviše pojedinačnih priznanja na Republičkom takmičenju iz hemije i popularnom „Arhimedesu“ gde su zauzeli vodeću poziciju u Srbiji samo su podstrek više da naredna školska godina bude još uspešnija.
- Puno smo vežbali ove godine. Trud se isplatio. Prija nam sve ovo što je škola napravila specijalno za nas u pozorištu. Drago mi je. Nastavljamo dalje. Preko leta će se verovatno raditi tako da se nadam da ćemo i sledeće godine postići ovako dobre rezultate ““ rekla je Maša Đurić koja je ove godine osvojila prva mesta na republičkim takmičenjima iz fizike, hemije, „Arhimedesu“, Dopisnoj olimpijadi, drugo na Internet olimpijadi i treće iz matematike.
Budući učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, Dušan Mišković, đak generacije sa prosečnom ocenom 5,0, Vukovac, osmogodišnje školovanje zapamtiće po dobrom društvu, nastavnicima i njihovoj podršci.
- Stvarno sam počastovan što sam među takvom decom, takvim talentima iz svih predmeta bio đak generacije. Naša škola je postigla velike uspehe, mnogo republičkih nagrada je dobila tako da znam koliko sam i ja bio dobar. Veoma velika čast ““ poručio je ovogodišnji osvajač prve nagrade na Republičkom takmičenju iz fizike, druge nagrade na Srpskoj fizičkoj olimpijadi i plasmana na izborno, treće iz matematika, prve, druge i treće na „Misliši“, Dopisnoj olimpijadi i „Arhimedesu“.
Dok se još presabiraju utisci o uspesima velika „Nikolajeva“ porodica zasluženo će na letnji raspust koji će im već krajem avgusta doneti i Letnji matematički kamp. Na taj način pripremiće se za nove uspehe i pobede.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa