30. jun 2016.30. jun 2016.
KNjIŽEVI KLUB „ĐERAM“

NEGOVANjE LEPE REČI

Šabac je nedavno dobio mesto u kome će ljubitelji poezije, proze, muzike i druženja imati prijatan kutak za sebe i slične sebi. Novoosnovano Udruženje građana „Đeram“, u okviru koga deluje Književni klub, prošlog ponedeljka, 27. juna, organizovalo je prvo književno veče. Šapčani su imali priliku da čuju kratke priče iz knjiga prof. Mirjane Jevtić Kolenc „Češkanje“, „Tango del amor“ i „Dušo, niko nije kao ti“.
- U „Đermu“ smo se nekada, dok sam još bila student, okupljali. Ovo je bila prilika da evociramo uspomene ali i da pokažemo da i u Šapcu možemo da imamo ovakvo lepe večeri ispunjene vedrinom i smehom, muzikom, prozom i poezijom. Osnivanjem Udruženja građana „Đeram“ i Književnog kluba želimo samo da negujemo lepu reč - rekla je prof. Mirjana Jevtić Kolenc.
Tokom večeri nastupili su bivši učenici prof. Jevtić Đorđe Damjanović, koji je govorio delove iz monodrame „Muški razgovori Đoke Alapače“, Mladen Danilović, Aleksandar Kovačević, učenice Šabačke gimnazije Milica Maričić i Jovana Milošević, dugogodišnji saradnik Raduško Janković, koleginice prof. Mirjana Radenković i prof. dr Anđelka Radovanović.
Ovo je, kako su istakli osnivači, samo početak. Tokom narednog perioda Šapčani će imati priliku da uživaju u književnim večerima, a vrata Književnog kluba „Đeram“ otvorena su za sve željne lepe reči i druženja od 9 do 22 časa.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa