30. jun 2016.30. jun 2016.
BARAŽI ZA POPUNE NIŽIH LIGA

Dublje ide rang gore

Baraž uzbuđenja traju i čuvaju tenziju klupskog fudbala i u ovom periodu ranog leta. Saznali smo ime učesnika Okružne lige, kao i odlučujuće duele za popunu mesta u međuopštinskim rangovima.
FK “Lipolist“ ““ FK “Mladi Borac“ 0:1 (0:1)
Stadion Mačve; gledalaca: 1.000. Sudija: Despotović (glavni), V. Čotrić i N. Čotrić (pomoćni); isključenja: Karović (Lipolist).
LIPOLIST: Ćurguz 8, Vujić 7, Stojković 7, Karović 6, Hadžić 6 (Panić 6), Subotić 7, Božanić 7, Uglješić 7, Andrić 6 (Čačić), Ristovski 6, Marković 6.
ML. BORAC: Spasojević 8, Ma. Ulardžić 7, Ružić 7, Vasić 7 (Pantelić 7), Kojić 7, Jovanović 8, Mi. Ulardžić (Ilić) 7, Berić 7, D. Đurković, 7 LAZAREVIĆ 8, (Jocković), I. Đurković 8.
Sasvim zasluženo, naredne sezone, oni i ostali Dubljani gledaće, u svom selu, Okružnu ligu. Posle skraćenog kornera, u 16. minutu, half Lipolista, bez prevelike potrebe, kontinuirano je vukao napadača Mladog Borca i arbitar je opravdano pokazao na belu tačku. Sigurno izvođenje Lazarevića donelo je prednost, a ispostavilo se i konačan rezultat. Ipak, daleko od toga da nije bilo prilika. „Lipolist“ je krenuo sa napadima posle zaostatka, bio blizu gola u nekoliko navrata. Divan slobodan udarac sa oko 20 metara, „zaustavila“ je prečka, a čuvar mreže ekipe iz Dublja, sjajno je ragovao kod stoprocentne prilike. U drugom delu, iznenađujuće, ofanzivnije je delovao tim Mladog Borca. Još jedno, naizged nepotrebna intrvencija odbrane Lipolista, donela je novi penal. Odgovornost je ovaj put preuzeo Berić i šutirao pored gola. Kada je „Lipolist“ krenuo na sve ili ništa, kontranapadi Dublja doneli su još nekoliko kolosalnih prilika, no okvir gola i nepreciznost čuvali su Lipolištane u meču. Oni jesu napadali, ali su mahom kružili oko kaznenog prostora i stvorili dve poluprilike, nedovoljno da obezbede, bar, produžetke. Baklje i slavlje obeležili su prve trenutke posle poslednjeg zvižduka. „Mladi Borac“, u baražu je remizirao sa Jedinstvom (MZ) 1:1 i pobedilo „Cerić“, 5:1, odnosno „Lipolist“ 1:0, dovoljno za viši rang. U Lipolistu će se, od jeseni, gledati MOL Mačva.
U nižem rabgu, OFK Letnjikovac iznenadio je u Klenju, ekipu Napretka iz Banovog Polja, vicešampiona OL Bogatić i izborio plasman u finale baraža. Golovima Tomića u drugom delu, Letnjikovčani su obezbedili odlučujući okršaj sa Torpedom iz Tabanovića. U duelu sa ekipom iz Belotića, OFK „Varna“ potvrdila je da je najbolji vicešampion Opštinskih liga „Pocerina, „Vladimirci“ i „Posavo-Tamnava“. Slavili su 4:1 i došli na korak od višeg ranga. Da mu pripadaju, moraju dokazati protiv tima koji je prošlu sezonu tamo proveo, ekipe Mrovske.
Uz pomenute, poslednji duel za popunu MOL Jadar odigraće Mladost (D. Dobrić) i Mladost (Borina).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa