4. avgust 2016.4. avg 2016.
PROGRAM THERA BAND ZA DECU DOSTUPAN I U ŠAPCU

IGROM I ZABAVOM DO ZDRAVLjA

Netipična „školica sporta“ osmišljena od strane američkih i nemačkih fizioterapeuta sa ciljem da deca uzrasta od tri do četrnaest godina kroz igru i zabavu poboljšaju fizičke i motorne sposobnosti, što će posledično uticati na smanjenje telesne težine i prevenciju različitih oboljenja. Program u Srbiji podržan od Fondacije Novak Đoković
„Nove generacije se ne igraju kao mi, mnogo su agresivniji, netolerantniji, egocentričniji. Nemoguće ih je isterati napolje u stvaran svet iz virtuelne stvarnosti kompjuterskih igara i društvenih mreža“, samo su neki od stereotipa vezanih za naše mlade naraštaje. Doduše, ovim tvrđenjima ide u prilog i zvanična statistika po kojoj broj gojazne dece iz godine u godinu sve brže raste, a recipročno tome dolazi i do veće učestalosti nekih od oblika telesnih deformiteta.
No, da nije krivica u deci, nego u nama „velikima“ koji se uglavnom ne snalazimo da ih animiramo za zdravije oblike odrastanja govori i uspeh programa „Zdravi i fit klinci“ po licenci Thera Band akademije, u okviru kojeg se u ovo „gluvo letnje doba“ kada je veliki deo Šapčana na odmoru van grada, u Sportskom centru „Refleks“, svakog ponedeljka, srede i petka, okuplja oko dvadeset mališana od kojih najmlađi ima 4 godine, a najstariji oko 14.
Thera band program je osmišljen od strane američkih i nemačkih fizioterapeuta sa ciljem da deca uzrasta od tri do četrnaest godina kroz igru i zabavu poboljšaju fizičke i motorne sposobnosti, što će za posledicu imati smanjenje telesne težine i prevenciju različitih oboljenja. Ovaj program zastupljen je u svim školama i obdaništima Sjedinjenih Američkih Država i nekim zemljama Evrope. U Srbiji „Zdravi i fit klinci“ Thera Band-a funkcionišu u Beogradu. Program koji ima podršku Fondacije Đoković, u Šabac je stigao zahvaljujući kajakašu, nekadašnjem srpskom reprezentativcu Vladimiru Panteliću koji je samo za dva meseca uspeo da okupi veliki broj malih poklonika.
-Radim nešto više od dva meseca i sa sigurnošću mogu da zaključim da je ovo priča koja se brzo širi. Iako nisam imao nikakvu reklamu, sa mnom vežba oko dvadesetoro dece koja jedva čekaju sledeći trening. Od septembra očekujem još veći broj polaznika- kaže Vladimir.
A tajna uspeha Thera Banda među šabačkim klincima je sledeća: ovo nije tipična škola sporta; svaki trening je novi, originalni izazov koji bi najbliskiji bio nekadašnjem takmičenju „Igre bez granica“. Prednost predstavlja i činjenica da se sa decom radi u malim grupama.
- Program se sastoji od 12 vežbi prihvatljivih svim uzrastima. Imamo tako kao temu Afriku, Gusare, Olimpijsko selo... Zadatke koji morau da se ispune. Sve to liči na „Igre bez granica“. Prednost je i što se treninzi mogu izvoditi u parku, u sali, na bazenu. Ideja je da se deca kroz igru i svakodnevne aktivnosti što više fizički angažuju ali i nauče. Neka ideja za budućnost mi je, da kroz ovaj program oživim koncept nekada najpopularnije emisije za decu Branka Kockice, tako da su mi planovi da svoje polaznike vodim u zoološki vrt, posetu nekim zanimljivim firmama i mestima gde će moći da uče kroz sport i igru- kaže Vladimir.
Program „Zdravi i fit klinci“, sprovode isključivo stručna lica akreditovana od Thera Band akademije. Dok za detaljnije informacije možete pozvati na broj telefona 064 34 25 933.
Neumoljiva statistika
Prema postojećim podacima, u protekle tri decenije stopa gojaznosti među decom je porasla sa 4 na 14 procenata. Svako treće dete u Srbiji ima neki oblik telesnog deformiteta, a najučestalija je kriva kičma.
Noletova podrška
Program Thera Band je podržan od Fondacije „Novak Đoković“™. S tim u vezi svake godine za polaznike Thera Banda se organizuje kamp na Kopaoniku i Zlatiboru. Prilikom prvog sledećeg skupa, gosti će biti i mali Šapčani.
Blagodeti Thera Banda
* Prevencija ravnih stopala
* prevencija gojaznosti i agresivnosti
* razvoj i poboljšanje psiho fizičkih sposobnosti
* korigovanje i jačanje muskulature

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa