4. avgust 2016.4. avg 2016.
AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE I MOTO KLUBOVA

ZA VEĆU BEZBEDNOST MOTOCIKLISTA

Prošlog četvrtka Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Šabac, zajedno sa moto klubovima “Čivija“ i “Batana“, organizovalo je preventivnu akciju usmereni na vozače motocikala. Pripadnici saobraćajne policije zaustavljali su dvotočkaše, dok su im njihove kolege, vozači motocikala, ukazivali na greške. Akcija je organizovana na više mesta u gradu.
-Zajedno sa članovima lokalnih moto klubova sproveli smo akciju u cilju povećanja bezbednosti ranjivih kategorija u saobraćaju. Policijski službenici su vršili kontrolu, zaustavljali motocikliste i preduzimali represivne mere, a njihove kolege će im ukazati na greške, naveo je viši policijski inspektor Rajko Mićić.
Novica Andrić, iz MK “Čivija“uputio je apel ostalim učesnicima u saobraćaji da na ovu kategoriju obrate veću pažnju. Takođe, upozorio je vozače matocikala da poštuju propise i nose zaštitnu opremu.
-Drugi vozači treba da obrate posebnu pažnju na motocikliste jer su tokom sunčanih dana dosta neupadljivi. Što se tiče vozača motora, nošenje kacige je prioritet i to ne samo da imaju kacigu, nego i da ona bude adekvatna i pokriva celo lice. Bitno je i da ostatak opreme bude sa protektorima, da imaju rukavice i duboke čizme. Alkohol pre sedanja na motor ne konzumirati uopšte, upozorio je Andrić.
Akcija je sprovedena neposredno pred Moto ““ skup koji je za vikend organizovao MK “Batana“.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa