21. oktobar 2010.21. okt 2010.
ŠEST GODINA OD TOPČIDERSKOG UBISTVA

DUG PUT DO ISTINE

Ni šest godina posle ubistva gardista u Topčideru, slučaj nije razjašnjen. Janko Jakovljević, iz Bele Reke, veruje da će uskoro istina izaći u javnost
Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović, ubijeni su u Topčideru pre šest godina a ni do danas se ne znaju pravi motivi. O ovom slučaju javnost je podrobno upoznata, od nastojanja pojedinaca u vojnom i državnom vrhu da navedu priču na to kako su gardisti pucali jedan na drugoga, pa do ko zna još čega što je odvlačilo od istine i stvarnosti. Ipak sve insinuacije pokazale su se kao neosnovane veštačenjem u Nemačkoj i Americi, kao i obnovom procesa, odnosno eshumacijom, kada je dokazano da je na njih pucao neko treći. I čitava priča, evo već godinama, vrti se oko tog trećeg, ko je. Uz bol za izgubljenim sinom Draganom, Janko Jakovljević iz Bele Reke, nosi i neprebol laži koja prati ceo slučaj.
- Mi smo se oglasili već više puta u odnosu na državu, stvarno je sramotno što i posle šest godina nema istine, mada je svima jasno šta se desilo. Očekujemo, Draženov otac i ja, da će se uskoro odgovorni i oglasiti. Konačno i moraju jer to im je jedan od uslova za ulazak u Evropu - kaže ogorčeni Janko Jakovljević.
Po najnovijim saznanjima Tužilaštvo je u poslednje vreme saslušalo još nekoliko svedoka koji se ranije nisu pojavili u procesu a koji su od velikog značaja za razjašnjenje slučaja. Slučaj je prepušten Prvom opštinskom sudu u Beogradu, a na pitanje šta je sa Vojskom, Jakovljević samo kaže „Iz vojske se niko ne oglašava niti ih ko tereti“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa