18. avgust 2016.18. avg 2016.
U OŠ „MAJUR“ ODRŽANA 2. LETNjA ŠKOLA ODBOJKE, ENGLESKOG I SRPSKOG JEZIKA

KROZ IGRU DO ZNANjA

Pod motom „Kroz igru do znanja“ od 15. do 18. avgusta održana je 2. Letnja škola odbojke, engleskog i srpskog jezika u Osnovnoj školi „Majur“ u Majuru, čiji je rad podržao i grad Šabac. Ideja da se do znanja može stići i van školskog časa, kako je istakao nastavni kadar, pokazala je svoje utemeljenje i ove školske godine. Tridesetak učenika iz šabačkih osnovnih škola, većina iz Majura, družila se sa novim izazovima odbojke, engleskog i srpskog jezika.
Dvosatno odbojkaško uživanje bilo je uvod u tri časa engleskog i srpskog jezika čija se posebna vrednost ogledala u razmatranju savremenih filoloških fenomena sa stanovišta pomenuta dva jezika.
- Ovakav komparativni pristup kod polaznika pobudio je istraživački duh koji neće trajati samo tokom ove letnje škole. Jezički izazovi i u jednom i u drugom jeziku razmatrani su na način koji podrazumeva znanje i iskustvo učenika osnovne škole. Sve to učvrstilo je uverenje kod učenika da se timskim i multidisciplinarnim radom stiže mnogo brže do rešenja i najsloženijeg problema. A to je ono što budućnost od mlade generacije traži. Nismo sigurni da znamo koja će zanimanja postojati za deset godina, ali istraživački duh, kreativnost, timski rad i posvećenost cilju su temeljne ideje svakog budućeg zanimanja. To je bio i biće cilj naše Letnje škole. Ostvarenost postignutog vidi se kroz zainteresovanost i zadovoljstvo učenika koji su bili deo svega ovoga ““ poručili su idejni tvorci ove Letnje škole i realizatori Jelena Stanković, nastavnik engleskog jezika, i Petar Simić, nastavnik fizičke kulture, kao i njihove koleginice, nastavnice srpskog i engleskog jezika, Vera Marđokić Simić i Marija Bogdanović.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa