PEČENjE RAKIJE U ŠTITARU
SEZONA VESELIH MAŠINA
Domaćin Dobrivoje Obradović iz Štitara, godinama dopunjava više buradi rakije u svom višečlanom domaćinstvu. Dosta žežene tečnosti iz vesele mašine potroši tokom godine prilikom raznih svečanosti i gošćenja prijatelja, te je sezona pečenja rakije dobra prilika za osveženje sudova gde tokom godine čuva ovo tradicionalno piće.
- Rakija je od davnina prisutna u našim domovima. Ja ali i drugi domaćini često čuvaju određene količine za izuzetne prilike. Mi smo i ovoga puta blagovremeno otvorili sezonu. U naš kazan može da stane oko 120 litara komine, a radimo već treći dan uz obavezan prepek, kaže Dobrivoje okružen brojnim pomagačima ali i onima koji su došli da degustiraju njegov proizvod za koji je pored šljiva iz svog voćnjaka obezbedio i oko 1.800 kilograma iz Pocerine.
- Rakija je od davnina prisutna u našim domovima. Ja ali i drugi domaćini često čuvaju određene količine za izuzetne prilike. Mi smo i ovoga puta blagovremeno otvorili sezonu. U naš kazan može da stane oko 120 litara komine, a radimo već treći dan uz obavezan prepek, kaže Dobrivoje okružen brojnim pomagačima ali i onima koji su došli da degustiraju njegov proizvod za koji je pored šljiva iz svog voćnjaka obezbedio i oko 1.800 kilograma iz Pocerine.
Lj. Đ.
Najnoviji broj
25. april 2024.