15. septembar 2016.15. sep 2016.
OTVOREN MUZIČKI PAVILjON U VELIKOM PARKU

MUZIČKA POZORNICA U SRCU PARKA

Koncertom učenika Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ prošle srede otvoren je muzički paviljon u Velikom parku
Muzički paviljon u Velikom parku, fizički sjedinjen sa fontanom u centru ovog zelenog kompleksa, predstavlja najnoviji segment rekonstruisane celine. Veliki broj posetilaca koji je prisustvovao otvaranju ove celine, uz koncert nadahnutih učenika Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ potvrđuje da je izgradnja muzičkog paviljona bila sasvim opravdana.
- Uverena sam da će ovo biti veoma posećeno mesto. Koncerti koji su planirani na ovoj lokaciji će biti sjajni, pri čemu će repertoar biti prilagođen publici različitih uzrasta. Bila nam je velika čast da koncertom naših đaka otvorimo muzičku pozornicu. Najdraže nam je to da se ovaj prostor podjednako sviđa i mladima koji su nastupili, ali i posetiocima, što nas je oduševilo, rekla je Sonja Živković, dirigent hora Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“.
Muzička pozornica sagrađena je u okviru rekonstrukcije Velikog parka, u kojoj učestvuje tim arhitekata.
- Ova ambijentalna celina Velikog parka je veoma specifična. Ideju za muzičku pozornicu u Velikom parku dala je arhitekta Marijana Vasić, a kako je Veliki park prilikom rekonstrukcije predstavljen kao jedno sazvežđe, koncertna pozornica je inspirisana Mesecom. Sjajni krov i voda u fontani koja se reflektuje na hromiranom krovu podsećaju na sjaj meseca u vodi, rekla je Milena Zindović, direktorka JUP „Plan“.
Otvaranju muzičke pozornice prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da mesta poput ovog predstavljaju celine na kojima se vidi pravi duh Šapca i njegovih građana.
- Ovo je mesto gde se može čuti kvalitetna muzika bez obzira na žanr koji se izvodi. Lepo je videti pun park i Šapčane svih generacija, bake i deke, roditelje, omladinu i decu. Veliki park je jedan od najlepših delova grada, on je mesto susreta mlađih i starijih generacija i kao takvo treba da bude prostor gde će deca od malih nogu imati kulturne sadržaje. Na taj način uticaćemo na mlade da slobodno vreme provode kvalitetnije i da čuvaju svoju okolinu. Važno je da se oseti da je Šabac živ grad i da ima svoj poseban duh, naglasio je Zelenović.
U prisustvu velikog broja građana, na novom mestu rezervisanom samo za dobru muziku, nastupio je dečji hor škole i učenici odseka gitare i flaute
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa