15. septembar 2016.15. sep 2016.
SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT U POSETI ŠAPCU

PRIMER DRUGIM GRADOVIMA

Predstavnici Saveza za školski sport Srbije, na čelu sa predsednikom Željkom Tanaskovićem, posetili su prošle srede Šabac. Na sastanku sa predstavnicima grada razgovarali su o dosadašnjim rezultatima, kao i o planovima za dalji rad. Kao nadogradnja i do sada uspešne saradnje, najavljeno je formiranje Saveta za školski sport grada Šapca.
-Šabac je grad koji prepoznaje važnost sporta u najmlađem uzrastu. Gradska vlast i ljudi koji su u Sportskom savezu grada Šapca i Savezu za školski sport Srbije, odlično rade svoj posao. Obilazili smo lakalne samouprave u poslednje vreme i Šabac smo iznosili kao jedan od primera kako treba raditi. Velika je stvar kada se ima sluha za projekte koji su bitni za najmlađe. Lepo je pričati sa nekim ko sve to razume i pri tom želi i da sprovede u delo. Dali smo neke sugestije koje još mogu da unaprede ono što se sada radi, rekao je Tanasković.
Predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić, naveo je da im prijaju pohvale za rad sa decom školskog uzrasta, a pogotovo za program Rasti zdravo.
-Savet za školski sport je nešto prirodno što treba da se formira na teritoriji grada. Šabac ima strateški pristup razvoju sporta u školama. Cilj u naredne četiri godine je da sve škole imaju sportske sale, a svi otvoreni tereni u okviru škola moraju biti bezbedni. Zbog toga ćemo u narednom periodu videti u kakvom su oni stanju i uraditi nove golove i koševe, kako bi deca bila bezbedna, ali i imala motiv da se bave sportom, istakao je Pajić.
Na sastanku je rečeno i da će omasovljenje školskog sporta biti strateški cilj Saveta za školski sport, koji treba da bude formiran do kraja godine.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa