29. septembar 2016.29. sep 2016.
DONACIJA LAPTOP RAČUNARA ŠABAČKIM ŠKOLAMA

VREDNI POKLONI

Posredstvom humanitarne organizacije „Rainbov Child Foundation“ i Danijele Rakić Slimani grad Šabac je obezbedio vrednu donaciju laptop računara, koju su 4. oktobra u Gradskoj kući imali prilike da preuzmu predstavnici šabačkih škola.
Prisutnima se prvo obratio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prvenstveno pozdravljajući predstavnike škola i fondacije, a zatim je koncipirao nastojanja grada Šapca kao lokalne samouprave kojoj je izuzetno stalo do dece i njihovog obrazovanja. Naglasio je da je donacija stigla na pravu adresu i u pravo vreme s obzirom na to da je u toku realizacija projekta e-Sova onajlajn obuke za programere.
U ime donatora, Danijele Rakić i njenog supruga, koji žive i rade u Londonu i koji su obezbedili 22 laptop računara za sve osnovne i srednje škole, kao i za Predškolsku ustanovu „Naše dete“, skupu su prisustvovali Danijelini roditelji Milka i Gojko Rakić. Oni su istakli da im je izuzetna čast da imaju priliku da uruče ovo donaciju ističući da to neće biti i poslednja donacija.
- Kroz aktivnosti moje kćerke je ostvarena i moja davnašnja želja da pomognem gradu u kojem sam rođena, gde sam išla u školu i koji sam napustila, kada sam završila učiteljski fakultet, u potrazi za poslom davne 1966. godine. Moja kćerka čini za ovaj grad ono što sam ja nekada davno želela da učinim i jako sam ponosna zbog toga, kaže Milka Rakić.
Pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje, Goran Stojićević predočio je detalje jednog sastanka sa gospođom Danijelom Rakić Slimani na kom je, kako on kaže brzo i lako došlo do dogovora o donaciji računara iz razloga što su se njoj veoma dopale ideje vezane za program e-Sova. Po njegovim rečima, neposredno nakon tog susreta usledila je i kupovina 22 laptop računara za šabačke škole, da bi se na taj način tehnički pomogli učenici koji žele da pohađaju obuku i da bi je na što bolji način završili.
- Dobre ideje koje poteknu iz našeg grada, često su podržane i van našeg grada, kaže Stojićević, navodeći da tome u prilog govori i ova donacija.
Ukupna vrednost donacije iznosi 5.500 evra, a ugovore o preuzimanju iste potpisalo je 13 predstavnika osnovnih, 8 srednjih škola kao i predstavnik Predškolske ustanove „Naše dete“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa