ПЛОДОНОСНА САРАДЊА ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ И ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

ЗА БОГАТИЈИ НАУЧНИ ПАРК

  • Број 3603 (17. нов 2016.)
  • О. Г.
Центар за стручно усавршавање у Шапцу, заједно са Мрежом регионалних центара и Центара за стручно усавршавање Србије, ове године имао је представљање на Сајму образовања и Сајму књига. Том приликом представљене су активности шабачког Центра, као и јединствени Парк науке.
- Сарадња са Центром за промоцију науке огледа се не само у отварању Научног клуба, него и у заједничким активностима, као што је подршка проширењу шабачког Парка науке, али и остваривање пројекта ЦПН-а по јавном позиву у 2016. Успоставили смо и контакт са министром просвете, науке и технолошког развоја, Младеном Шарчевићем, који је обећао да ће посетити сваки центар појединачно, а и да ће организовати заједнички састанак са Управним одбором Мреже центара у Министарству ““ рекла је мр Татјана Марковић Топаловић, в. д. директор Центра за стручно усавршавање.
Сарадња са Центром за промоцију науке, резултирала је упућивањем дописа министру просвете у коме се тражи подршка за отварање локалних паркова науке у оквиру мреже Научних клубова који постоје у дванаест градова Србије. Уколико иницијатива Центра за промоцију науке буде усвојена у току наредне године постојећи шабачки Парк науке биће богатији за неколико инсталација за које идеје већ постоје.