ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА У ШАПЦУ ДОБИЛА ПРИЗНАЊЕ ЗА ДОПРИНОС ОДРЖАВАЊЕ РТС КРОСА

СПОРТ ЈЕ ВАЖАН ДЕО ОБРАЗОВАЊА

Међу тринаесторо награђених из целе Србије и шабачка Средња пољопривредна школа

  • Број 3603 (17. нов 2016.)
  • Т.Т.
Награде за заслуге одржавања РТС кроса, атлетске манифестације на којој је учествовало 50 одсто школске и предшколске деце, додељене су прошле недеље просветним радницима у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Признања је уручио ресорни министар Младен Шарчевић, а међу тринаесторо награђених нашла се и Средња пољопривредна школа из Шапца.
- Иако смо уско стручна школа која се бави образовањем младих нараштаја за занимања из области пољопривреде, дуги низ година уназад се трудимо да наши ученици негују и све остале таленте које поседују. Оно на шта посебно стављамо акценат је област физичког васпитања, јер лекције и вредности које наши ученици усвоје овим путем трају целог живота. Свесност о изузетно важној улози спорта у образовању деце, испољили смо једним делом учешћем наших ђака у бројним спортским манифестацијама, а другим у организовању истих. Због тога смо изузетно поносни на чињеницу да се приликом РТС кроса код нас одазвало највише деце у овом делу Србије - истакао је овим поводом директор Средње пољопривредне школе са Домом ученика Шабац Предраг Савић.
Манифестација која из године у годину под своје окриље окупља све већи број учесника, први пут је одржана у пролеће 1991. године. Према постојећим подацима Европске и Светске атлетске федерације, реч је о најмасовнијој приредби на свету за децу овог узраста. Ове године забележено је 476.000 тркача. У Шапцу је 2016. у РТС кросу учествовало 1.394 деце.