ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА УЛСШ 2017.

ЈЕДИНСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ

  • Број 3629 (18. мај 2017.)
Сваког пролећа, УЛСШ организује традиционалну изложбу УЛСШ. Ове године на конкурс је приспело шездесет четири, а за излагање је опредељено тридесет четири ауторска остварења. Заступљене су различите уметничке дисциплине – слике, инсталације, цртежи, фотографије, графике..
- Постављени радови представљају наше Удружење, уметничке дисциплине које постоје у нашој организационој структури. УЛСШ има више од стотину чланова и интернационалног је састава. За Пролећну изложбу не додељујемо награду, награда је само учешће на поставци, с обзиром да је селекција веома оштра, каже Слободан Пеладић, председник УЛСШ.
Према речима историчарке уметности Татјане Марковић, “концепт изложбе репрезентује отвореност Удружења ка традиционалном изразу, али и савременом промишљању уметности.”
- Отвореност Удружења ка другим центрима ликовне уметности у земљи доприноси квалитету који се може сагледати, не само на овај, него и на другим изложбама УЛСШ. Неколико тематских или ревијалних изложби током године, у граду или ван њега, пружају могућност свим члановима да презентују своја дела. Организацијом иложби, али и другим програмима, јавност стиче увид у делатност Удружења, које даје свој допринос и развоју ликовног живота града, заједно са појединцима, уметничким групама или институцијама културе, истакла је Марковићева.
Изложба је отворена до суботе.