Info

1. jun 2017.1. jun 2017.
U ŠAPCU PADALI VELIKANI
VATERPOLISTI OKONČALI SEZONU

U ŠAPCU PADALI VELIKANI

Na domaćoj sceni zabeležen je korak napred, polufinale umesto četvrtfinala Kupa, četvrto umesto petog mesta, ali će se 16/17 pamtiti po “jadranskom pohodu” koji je šokirao mnoge
Na početku Regionalne lige, niti su rivali znali mnogo o VK “Šabac”, niti su Šapčani imali mnogo informacija o protivnicima. Ipak, kako da osmočlanu ligu čine tri bivša šampiona Evrope i jedan pobednik LEN Kupa, peto mesto bilo je realan domet, četvrto realan uspeh, sve iznad toga dostignuće o kom se ne priča. Međutim, kada je počela Liga, Šabac postaje vaterpolo hit. Ostvareno je 11 uzastopnih pobeda, u Kotoru je srušen LEN šampion “Kataro”, a u Šapcu redom pali nekadašnji šampioni Evrope: POŠK (prvak 1999.), C. Zvezda (2013) i “Primorac” (2008) i na kraju još jednom “Kataro”. Do poslednjeg kola “čivijaši” su bili na prvoj poziciji i tek poraz u Splitu ih je doveo na konačnu poziciju tri.
- Ponosan sam na ekipu i samo mogu da im čestitam na svemu što su postigli ove sezone. Ovi momci i stručni štab načinili su neka čuda i šteta što su nas povrede sprečile da čuda ostvarimo i u domaćoj ligi, no to neće promeniti opšti utisak – rekao je šef stručnog štaba Goran Rađenović.
- Odlično smo radili ove sezone, imali odličnu hemiju u ekipi, moji igrači su obavezama pristupali vrlo posvećeno i to je dalo rezultat. Teška, naporna, ali uspešna sezona. Iako odmor neće biti dug, svi u klubu su ga zaslužili – dodaje trener prvog tima Balša Nikolić.
Na početku prethodne, kalendarske godine, ulogu kapitena je preuzeo golman Darko Aleksić. Ove je bio jedan od najboljih čuvara mreže Triglav lige.
- Čast je biti predvodnik ovakvih momaka koji su ove sezone nosili kapice kluba. Igrali smo musketarski “svi za jednog, jedan za sve”, bili tim u bazenu i van njega, sjajno smo sarađivali sa trenerima Balšom i Nemanjom, sa svima u klubu, imali smo neverovatnu podršku sa tribina, nešto što drugi timovi nisu imali, fantastična vaterpolo priča u Šapcu – prezadovoljno naglašava Aleksić.
Igrači su na odmoru, ali klub neće stajati sa radom jer priprema naredne sezone već je počela.
- Uspeh najkraće traje u sportu i svaka sezona mora biti bar korak napred kako bismo i narednih sezona imali ovakvu atmosferu. Kako će izgledati regionalno takmičenje naredne godine ne zavisi od nas, ali već sada možemo reći da VK “Šabac” želi nastup na “Jadranu”. Slede razgovori sa igračima da vidimo ko ostaje, ko ne. One na koje računamo dobijaju individualni program rada, a u avgustu počinju pripreme – rekao je Rađenović.
U 24 odigrana meča tokom sezone 2016/17, Šapčani su ostvarili 16 pobeda, jedan remi i 7 poraza.
TABELA TRVL A2: 1. Primorac 34, 2. POŠK 33, 3. Šabac 33, 4. C. Zvezda 31, 5. Kataro 16, 6. Medveščak 10, 7. Zadar 6, 8. Solaris 3.
TABELA SUPER LIGA: 1. Partizan 25, 2. Vojvodina 22, 3. C. Zvezda 20, 4. ŠABAC 13, 5. Valjevo 4, 6. Stari Grad 3.
NOVA PRAVILA NEDEFINISANA
Goran Rađenović nije oduševljen najavom značajne izmene vaterpolo pravila.
-Uvek sam za povećanje atraktivnosti i približavanje sporta publici, ali se moraju uzeti u obzir i igrači. Naš sport je u vodi, veliku energiju traži plivanje u oba smera. Kraći napadi će fizički opteretiti vaterpoliste. Kraće polje neće pomoći. Ovakva ideja više vuče ka nemom beach vaterpolu, što mislim da nije dobar put.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa