22. januar 2018.22. jan 2018.

Stamatović: Zdrava Srbija neće na izbore ukoliko se ne obezbede demokratski uslovi

BEOGRAD, 22. januara 2018. (Beta) - Predsednika Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović saopštio je danas da ta stranka neće učestvovati na gradskim izborima u Beogradu ukoliko se ne ispuni minimum demokratskih uslova za njihovo održavanje.

Kako je naveo u saopštenju, regularnost izbornog procesa u Beogradu biće obezbedjena ukoliko se - urede birački spiskovi i spreči kontrola režima nad biračkim spiskovima i izbornim komisijama, zaustavi propagandna hajka koja se vodi protiv opozicije i omogući svim listama da imaju podjednaku zastupljenost u medijima.

Stamatović je kazao da je razočaran nejedinstvenom opozicijom koja svojim učešćem na beogradskim izborima daje alibi "oktroisanim, nedemokratskim i unapred izgubljenim izborima".

On je naveo da je Zdrava Srbija više puta pozivala opozicione kandidate na dogovor i dodaje da sve predizborne kalkulacije padaju u vodu ako ne postoji zajednički stav opozicije da su izbori svrsishodni jedino ako imaju minimum demokratičnosti i ravnopravnosti za sve učesnike.

Stamatović je pozvao sve institucije Ujedinjenih nacija, Evropske unije i medjunarodnih nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih i građanskih prava da zaustave medijski linč koji, kako je ocenio, sprovodi Vučićev režim.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa