9. avgust 2019.9. avg 2019.
Kurir

Kurir

Počeo sastanak vlasti i opozcije

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je neposredno pred početak sastanka vlasti i opozicije, da će novinari naknadno dobiti pola sata uvodnog izlaganja eksperata.

“To je dobar iskorak, da javnost bude upoznata sa svim što se dešava na sastanku jer razgovori nisu tajna”, rekao je Zelenović.

Novinari su ostali da čekaju ispred zgrade Fakulteta političkih nauka (FPN) izjave najavljene posle sastanka, jer im, kao ni prošli put, nije bilo omogućeno da mu prisustvuju.

Od predstavnika Saveza za Srbiju na sastanak je došao predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Srpsku naprednu stranku (SNS) predstavljaju predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić i funkcioneri Vladimir Orlić i Dejan Đurđević, dok je u ime Socijalističke partije Srbije (SPS) došao Žarko Obradović.

U zgradu FPN-a su ušli i predstavnici nekih stranaka koje na prvi sastanak nisu bile pozvane, tako da je viđen predstavnik Demokratske stranke Srbije (DSS) i Liberalno demokratske partije (LDP), a došao je i predstavnik Stranke moderne Srbije (SMS).

Uoči sastanka jedan od organizatora, izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da su svi pozvani potvrdili dolazak, osim Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa koja je najavila da neće učestvovati dok sastanci ne budu potpuno otvoreni za javnost.

Prema ranijoj najavi današnji dnevni red odnosi se na finansiranje kampanje, a ekspertske analize trebalo bi da predstave Transparentnost Srbije, Cesid i Crta.

Kako je javio naš reporter, ispred zgrade FPN-a je bio i Simo Spasić iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, koji je zahtevao da prisustvuje skupu, što mu nije omogućeno.

Spasić je uz pomoć megafona pričao o srpskim žrtvama i napadao bivšu dosovsku vlast što je "pustila albanske teroriste iz zatvora", a kad su novinari zatražili da se skloni i omogući im da rade, upitio im je više uvredljivih poruka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa