18. avgust 2019.18. avg 2019.
Cerski marš dostojan jubileja

Cerski marš dostojan jubileja

Danas održan, 10, Cerski marš protekao je kako i priliči jubileju. Bio je najbrojniji do sada, uz mnoge učesnike van Šapca, a najviše iz Republike Srpske, dok je veliki broj bajkera napravio pravi spektakl pred dolazak učesnika do spomenika na Tekerišu. Pod sloganom "Srpski vojnik je naredio juriš" još jednom je dostojanstveno obeležena prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu, Bitka na Ceru, a Šapčani su pokazali da pamte svoje pretke i najsvetlije trenutke srpske prošlosti.


Više od 2.500 ljudi savladalo je oko 37 kilometara dugu deonicu i 30-ak stepeni temperaturu. Posle himne, koju su kod spomenika otpevale sestre Trifunović, program je nastavljen u dovrištu OŠ "Stepa Stepanović". Organizatori, Udruženje građana "Cerski marš" podelilo je zahvalnice, kao i posthumne plakete višegodišnjim učesnicima Marša koji više nisu među živima.


Učesnike marša na Tekerišu je dočekao veliki broj poštovalaca događaja koji nisu imali snage ili hrabrosti da na put krenu peške. Već nekoliko godina u Maršu učestvuje i jedan broj dece koji svaki put pređu po neki kilometar više i pokazuju da manifestacija ima svetlu budućnost.



Čitavu deonicu prešao je i jedan pas, koji je najveći deo puta bio u čelu kolone. Žuto-bela mešanka se učesnicima Marša pridružila već jutros na Tgru, a sa njima je ušla i u spomen kompleks na Tekeriš. Bilo bi lepo kada bi se joj se neko od učesnika odužio na požrtvovanosti i pružio joj dom.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa