13. novembar 2019.13. nov 2019.
Programiranje za najmlađe

Programiranje za najmlađe

U šabačkom Startitu realizuje se projekat „Učenje za 21. vek“. On podrazumeva besplatno programiranje robotića za decu osnovnoškolska uzrasta od jedanaest do petnaest godina. Najmlađi sugrađani su imali priliku da steknu osnovna znanja o programiranjima, kao i da sami upravljaju robotima koristeći jednostavan programski kod. Istovremeno su se igrala i upoznala sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, igraju i izvode razne druge akrobacije.

- Nema prirodnijeg mesta za inovacije od Šapca, Zahvalni smo UNICEF- u koji je odabrao Šabac i Startit centar za realizaciju ovih radionica vezanih za nastavu robotike. Nadamo se da je ovo početak uspešne saradnje sa UNICEF-om - rekao je član Gradskog veća Igor Marsenić.

Projekat sprovodi Startit, koji je deo udruženja SEE ICT, u partnerstvu sa UNICEF-om u Srbiji a uz podršku Kabineta ministarstva inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.
Završetak projekta je planiran u aprilu 2020. godine, a predviđeno je da kroz ovu obuku prođe 1000 dece u 12 gradova širom Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa