Info

15. decembar 2019.15. dec 2019.
RTS

RTS

Šabac dočekuje trku Beograd – Banjaluka

Lepe vesti za srpski i balkanski biciklizam dolaze iz Šapca, grada koji će konačno, posle 13 godina, dočekati karavan jedne od najprestižnijih trka u ovom delu sveta, čuvene trke Beograd – Banjaluka i to kao etapno mesto.

U 13 godina dugoj istoriji tradicionalne međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, Šabac je oduvek bio grad kroz koji su biciklisti prolazili na trasi od prestonice Srbije do glavnog grada Republike Srpske, međutim prvi put u istoriji trke, Šabac će naredne godine dočekati karavan sa više od 400 učesnika iz 30 svetskih zemalja kao etapno mesto.

Zahvaljujući predanom radu direktora trke Vladimira Kuvalje i idejnog tvorca trke Beograd – Banjaluka Tihomira Kuvalje, ali i odličnim odnosima koji su u prethodnim godinama održavani na relaciji organizatora trke sa Šapčanima, na obostrano zadovoljstvo, Šabac će se 2020. godine uključiti u organizaciju međunarodne biciklističke trke koja pomera granice u organizacionom i sportskom smislu na ovim prostorima.

Ne treba zaboraviti i da je jedan od najboljih biciklista Srbije svih vremena, Saša Gajičić rođeni Šapčanin, te će i jedan deo naredne trke u specijalnim emisijama na RTS-u biti posvećen upravo njemu i njegovim rezultatima u prebogatoj karijeri.

Naredno, 14. izdanje trke Beograd – Banjaluka voziće se tradicionalno u aprilu naredne godine.

Biće to svojevrsni biciklistički spektakl, s obzorom na to da je sa dosadašnja dva dana, ove godine trka prvi put vožena četiri dana, te su se tokom četiri etape na drumovima Srbije i Republike Srpske nadmetali neki od najboljih biciklista i ekipa iz celoga sveta.

Organizatori ističu i da će naredna trka, zahvaljujući upravo uključivanju Šapca u zvaničan kalendar trke Beograd – Banjaluka, biti na još višem nivou, jer Šabac je grad sporta, grad evropskih i svetskih šampiona i grad biciklizma.

Prema preliminarnim dogovorima, Šabac bi trebalo da bude domaćin etape već prvog takmičarskog dana, a direktor prestižne trke Beograd – Banjaluka, Vladimir Kuvalja, uskoro će sa čelnicima Šapca objaviti i više detalja oko same otganizacije i promotivnih planova koji će se sprovoditi u delo mesecima uoči trke Beograd – Banjaluka.

Organizatori su uvereni da će opravdati ukazano poverenje grada Šapca i nadaju se da će od naredne, 2020. godine, Šabac biti stalno etapno mesto na ruti ove prestižne biciklističke trke.
RTS

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa