29. april 2020.29. apr 2020.
Povrće i voće ponovo na tezgama zelene pijace

Povrće i voće ponovo na tezgama zelene pijace

Nakon mesec ipo dana zabrane rada kapije na zelenoj pijaci u Koceljevi su otvorene.
Poljoprivredni proizvođači su od polovine marta meseca "mučili muku" sa plasmanom svoje robe.


Oni mlađi su donekle uspeli da prilagode način prodaje te da povrće i voće plasiraju putem on lajn pijace ili ga direktno dovoze do potrošača. Iako su održavali kakav-takav kontinuitet u radu ističu da ništa ne može da zameni neposredni kontakt sa kupcima koji su nepoverljivi prilikom kupovine na neviđeno, jer kažu, kupuju mačku u džaku.

Nisu svi u mogućnosti da se prilagode prodaji voća i povrća putem internet pijace, posebno oni stariji koji u velikom broju slučajeva nisu ni digitalno pismeni. Sa druge strane dostava robe direktno do kupaca uglavnom je neisplativa a zahteva i adekvatnu logističku podršku koju starija seoska domaćinstva i manji proizvođači najčešće nemaju.

Sve u svemu, svi se slažu u oceni da je tradicionalni način trgovine neprikosnoven i raduju se ponovnom otvaranju zelenih pijaca u tamnavskom kraju koje su prošle nedelje, uprkos popuštanju mera Vlade Republike Srbije ipak ostale zatvorene jer je, prema rečima predsednika opštine Koceljeva, bilo važno učiniti sve kako bi prostor namenjen prodaji poljoprivrednih proizvoda bio bezbedan za kupce i prodavce.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa