Info

26. maj 2020.26. maj 2020.
Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi da dobija mnogo neosnovanih prijava

Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi da dobija mnogo neosnovanih prijava

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da dobija veliki broj neosnovanih prijava kojima se ukazuje na moguće nepoštovanje zakonskih normi u izbornoj kampanji.

"Dosadašnje prijave pokazuju da su gradjani zainteresovani da izborni proces protekne u skladu sa pravilima te da imaju snažnu antikorupcijsku svest, a sa druge strane, kod jednog broja prijava čiji podnosioci aktivno deluju u borbi protiv korupcije i dobro poznaju zakone iznenađuju netačni, nejasni, pravno neosnovani navodi", kaže se u saopštenju.


Prema navodima u saopštenju, ima i prijava za koje poznavaoci te oblasti moraju da znaju da ne spadaju u nadležnost Agencije za brobu protiv korupcije.

Iz Agencije su poručili da se korupcija "ne suzbija svesnim umnožavanjem neosnovanih prijava, već odgovornim i argumentovanim ukazivanjem na moguće nepoštovanje zakonskih normi u izbornoj kampanji".

"Takođe, ovim putem ih dodatno ohrabrujemo da i dalje prijavljuju sumnju na kršenje propisa, ali i napominjemo da će prijave, za koje Agencija nije nadležna, biti odbačene", navedeno je u saopštenju.

Kako su još dodali, po prijavama koje ukazuju na eventualne povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o finansiranju političkih aktivnosti postupa se od dana kada je Republička izborna komisija proglasila nastavak izbornih radnji.

U saopštenju se, međutim, ističe da obavezu objavljivanja rešenja na vebsajtu u roku od 24 časa, Agencija za borbu protiv korupcije ima samo kada se predmet odnosi na povredu Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, u postupku vodjenom protiv političke stranke, ali ne i kada se postupak vodi protiv funkcione
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa