16. jul 2020.16. jul 2020.
Ohrabrujući pokazatelji

Ohrabrujući pokazatelji

Od 148 testiranih u Domu zdravlja i Opštoj bolnici, 62 testa su pozitivna. U Kovid ambulanti testirano 120 osoba, pozitivnih je 58, navedeno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog štaba za vanredne situacije.

U nizu od prethodnih dana, procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih je manji.

- Najnoviji pokazatelji ohrabruju. Procenat pozitivnih testova u odnosu na broj testiranih je u opadanju. Uveren sam da veći broj testiranih i pojačan nadzor kontakata su jedini put efikasne borbe sa zarazom pri kojoj ne staje život i ekonomija, gde nema zabrane kretanja za sve - rekao je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović i dodaje da je u stalnom kontakt sa Republičkim štabom, te da će uskoro biti učinjen nivi korak u borbi sa Koronom.

-Kako su kapaciteti Opšte bolnice pri kraju, jer se tu smeštaju oboleli iz celog okruga, upitan sam možemo li ponovo opremiti i staviti u rad privremenu bolnicu u sali Ekonomske škole. Potvrdno sam odgovorio i ukoliko Gradski štab odobri, još večeras ćemo početi opremanje. Grad će obezbediti sredstva za opremanje, dok će Ministarstvo zdravlja obezbediti sredstva za ljudstvo i opreme za nesmetan rad kovid bolnice - izjavio je Zelenović.

Na molbu direktora Opšte bolnice Dom zdravlja će uputiti deset medicinskih sestara i tehničara.

- Sarađujemo i trudimo se da budemo podrška kolegama. Juče je 252 pacijenata pregledano. Rezultati su bolji, ali apelujem da se bude oprezan i da se ne čeka na pregled, već da pokušamo da infekciju uočimo u ranoj fazi - izjavila je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja "dr Draga Ljočić".

Od ovog jutra se sprovode propisana mere u "Jazakiju".

-Kao što znate, juče je, tokom konferencije stigla preporuka Zavoda za javno zdravlje da se na 14 dana zatvori kompanija "Jazaki". Posle konsultacija za republičkiom Štabom za vanredne situacije, preporuka je promenjena i umesto zatvaranja naloženo je uvođenje posebnih mera koje se odnose na radne procedure unutar kompanije, način prevoza i nadzor nad svim tim merama. Sinoć je na Štabu usvojena mera i od ujutra se ona sprovodi. Očekujem već večeras prve izveštaje po tom pitanju od nadležnih lica.U Jazakiju se već od danas sprovode propisane mere nadzora, verujemo da će zaduženi za kontrolu raditi dobro i da će tako i zdravstvena bezbednost biti na najvišem nivou, a kompanija raditi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa