3. avgust 2020.3. avg 2020.
Još 8 kovid pozitivnih u Šapcu, dvoje umrlo

Još 8 kovid pozitivnih u Šapcu, dvoje umrlo

Na današnjoj konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije saopšteno je da u Gradu Šapcu ima 8 novih slučajeva zaraze ovid 19 virusom i to od 23 testirana. Prema podacima dobijenim iz Kovid bolnice tamo se trenutno nalazi 212 pacijenata. Primljeno je 7 novih pacijenata, dok je 18 otpušteno. Na respiratoru se nalaze 4 osobe, a bilo je i 2 smrtna slučaja.

Direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dr Jasmina Stanković, navela je da se tokom ovog vikenda u kovid ambulantu javio najmanji broj pacijenata.

-Juče smo imali ukupno 89 pregleda, od toga 23 prva, a 66 kontrolnih. Juče je ukupno testirano 39 pacijenata, sa onima koji su retestirani. Nema još mesta opuštanju. Takođe apelujem na pacijente koji se javljaju u službu hitne medicinske pomoći da kažu ukoliko su bili u kovid 19 amulanti, da li su testirani i da li su pozitivni. Važno je da u ovoj kovid pandemiji sačuvamo zdravstvene radnike, kako bi sistem mogao da funkcioniše. Pacijenti koji su istriažirani u kovid ambulanti i nemaju upalu pluća ne treba da se opuštaju. Treba striktno da se pridržavaju svega što im lekar kaže, da piju terapiju i ukoliko dođe do bilo kakvih pogoršanja da se odmah jave u ambulantu, jer pneumonija može da se razvije kasnije, rekla je dr Stanković.

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić naveo je da je prema izveštaju Policijske uprave kontrolisano 875 lica, od toga 859 telefonom, a 16 na adresu i nije bilo osnova za pokretanje postupaka. Izvestio je i o drugim aktuelnim temama.

-Komunalna milicija je uručila 39 rešenja sanitarne inspekcije. Od danas gradski prevoz počinje da funkcioniše u letnjem režimu. Gradski prevoz je od 9. juna funkcionisao redukovano, sa izuzetno smanjenim brojem polazaka svih linija. Kada se radi o kvalitetu vazduha, Grad Šabac je na sajtu postavio sve izveštaje od januara, kako Zavoda za javno zdravlje Šabac, tako i zavoda iz Beograda koji smo angažovali kako bi merili industrijska zagađenja. Svi ti podaci su javno dostupni na sajtu Grada. Još čekamo izveštaj Ministarstva za zaštitu životne sredine i čim ga dobijemo postavićemo i njega na sajt, rekao je Vasić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa