4. novembar 2020.4. nov 2020.
Uhapšen Jakup Krasnići, krenuo za Hag

Uhapšen Jakup Krasnići, krenuo za Hag

Branilac bivšeg portparola OVK Jakupa Krasnićija, advokat Valjon Hasani, danas je izjavio da je njegov klijent uhapšen i krenuo za Hag.


Hasani je na konferenciji za novinare rekao da je Krasnićiju jutros dostavljen nalog za hapšenje, pretres i obavešten je da je optužnica protiv njega potvrđena.

Prethodno je Vlada Kosovo saopštila da prati akcije Euleksa u vezi sa bivšim predsednikom Skupštine Jakupom Krasnićijem i da su "Kosovo, nosioci institucija kao i njegovi građani neprekidno davali primer poštovanja i saradnje sa lokalnom i međunarodnom pravdom".

"Isto će se ovoga puta uraditi sa specijalizovanim većima u Hagu, koje su deo pravosudnog sistema Republike Kosovo. Pretpostavka nevinosti mora se poštovati u svakom slučaju, osim ako ne postoji druga odluka nadležnog suda", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Krasnići je tokom rata na Kosovu bio portparol OVK, a posle rata generalni sekretar privremene Vlade Kosova, generalni sekretar Demokratske partije, ministar javnih službi i unutrašnjih poslova i predsednik Skupštine Kosova u dva mandata.

Trenutno je predsednik Glavnog odbora Socijaldemokratske inicijative Kosova.

On je u junu prošle godine ispitan pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa