7. novembar 2020.7. nov 2020.
Epidemiološka situacija u Šapcu sve nestabilnija: Još 40 pozitivnih

Epidemiološka situacija u Šapcu sve nestabilnija: Još 40 pozitivnih

U protekla 24 sata u Šapcu je potvrđeno još 40 slučajeva pozitivnih na Korona virus. Ukupan broj obolelih u našem gradu time je došao do cifre od 342 osobe. Ukoliko tome dodamo još 600 lica koje su u izolaciji ili kućnom lečenju, dolazimo do broja od oko 1.000 Šapčana ugroženih Covidom-19. Na bolničkom lečenju nalazi se 43 osobe, 40 je sa srednje teškom kliničkom slikom, 3 se idalje nalaze u respiratornoj jedinici, nisu intubirane, ali se nalaze u teškom stanju.

-Epidemiološka situacija je sve nestabilnija i sve smo bliže uveđenju vanredne situacije u Gradu- izjavio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i dodao:

-Ono što je dobro je da naši privredni subjekti, trgovinski lanci, sale za izdavanje, restorani, objekti za ishranu stanovništva, zaista poštuju sve mere. Sinoć su zajedeno komunalna policija i sanitarna inspekcija, radile obvjedinjeni obilazak ovih objekata. Kontrolisano je 30 objekata u gradu, i kod njih 7 su nađene male nepravilnosti, a u jednom objektu je nađen mnogo veći broj posetilaca nego što je to Uredbom dozvoljeno (maksimalno 30 posetilaca u zatvorenom prostoru). Sanitarna inspekcija je odmah pisala prijave na licu mesta, tako da smo pojačali kaznenu npolitiku, ali i svest naših sugrađana da svi zajedno moramo da se borimo protiv ovoga.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa