26. novembar 2020.26. nov 2020.
Foto Beta

Foto Beta

Vučić: Najteži dan, do jutros u Srbiji 47 mrtvih od Kovid-19

Danas je najteži dan za Srbiju i verovatno će nekoliko narednih dana svaki sledeći biti najteži dan, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa situacijom sa epidemijom korona virusa.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara nakon sastanka sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frankom Risterom u Predsedništvu Srbije rekao da je "još jutros bilo 47 mrtvih što je ubedljivo najveći broj do sada", kao i da je verovatno da će biti još smrtnih slučajeva do 14.00 sati kada se pravi dnevni presek koji se saopštava javnosti.

"Situacija u bolnicama je za nas užasno teška zato što kad primate na pregled svakoga dana 10.000 ljudi. Morate da smestite u bolnicu 1.000 ljudi a nemate nijedan krevet slobodan, jasno je kakva je situacija", rekao je Vučić.
On je rekao da gradnja novih bolnica neće biti dovoljna za suzbijanje epidemije korona virusa i da se, ukoliko svi ne budu disciplinovani i odgovorni "približavamo katastrofalnom scenariju".

Na pitanje o nabavci vakcina protiv korona virusa, Vučić je rekao da se "trudimo da dođemo do vakcina i kroz Kovaks program i bilateralno".

"Razgovaramo sa svima, postaraćemo se, daćemo sve od sebe da budemo među prvim malim zemljama koje će prve značajne količine vakcina da dobiju", rekao je Vučić.

On je istakao da će prvi da primi vakcinu protiv korona virusa "bilo koja prva da dođe i iz bilo koje zemlje".

"Ako ne primim vakcinu rekli bi, vidite, vakcina nije bezbedna", rekao je Vučić.


Izvor Beta

Najnoviji broj

21. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa