3. decembar 2020.3. dec 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Dr Popović: U Bolnici 25 novih protokomera

U Opštoj bolnici „ Dr Laza K. Lazarević“ trenutno se nalazi 151 pacijent, a tokom jučerašnjeg dana ova zdravstvena ustanova imala je najveći broj prijema, 22, dok je osam osoba završilo bolničko lečenje, navodi direktor OB dr Slobodan Popović.

- U trijažnoj ambulanti, takođe je bio značajan broj pregleda juče, a to je 61. U jedinici intenzivnog lečenja je 11 pacijenata, od toga dva su na invazivnoj ventilaciji (intubirani), dva na neinvazivanoj, dok su ostali na visokim protocima kiseonika. Imali smo ozbiljne radove na podstanici za razvod medicinskih gasova i sredstvima Ministarstva zdravlja uspeli smo da sistem unapredimo, te su sada prošireni kapaciteti, kao i da stabilizujemo snabdevanje kiseonika u OB. Tokom juna i septembra dobili smo značajan broj kiseoničkih mesta. Deo sistema su protokomeri bez kojeg pacijent ne može dobiti terapiju i juče je nabavljeno 25 novih protokomera, što znači 25 novih mesta. Ovo sve je realizovano sredstvima donatora. Privrednici Šapca su nam kao i do sada izašli u susret, i dugujemo im veliku zahvalnost, kao i Ministarstvu – rekao je dr Popović naglasivši da medicinski radnici ulažu veliki napor kako bi pacijenti bili adekvatno zbrinuti.

-Situacija je zaista ozbiljna, radi se naporno dan-noć. Kapaciteta u Bolnici ima, ali ne može se ići u nedogled. Apelujem na sve da ostanu u svojim domovima, izbegavaju kontakte, kako bi na taj način pomogli i sebi i zdravstvenim radnicima i kako bismo iz panedmije izašli kao pobednici.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa